top of page

Pulled pork

Over het recept

Heerlijk op een zacht/hard broodje. Je hebt wel even de tijd nodig.

print.png

Porties:

10 personen

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

20 min

Totale bereiding:

11 tot 12 uur

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 2,5 tot 3 kg  procureur aan een stuk

kruiden om te marineren:

  • 2 el zout
  • 2 el suiker
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el komijn gemalen
  • 1 tl venkelzaad
  • 3 el pul biber
  • 2 el zwarte peper
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el gerookt paprikapoeder

BBQ-saus (zie recept)

Mis en Place

Dep de procureur goed droog met keukenpapier.

Smeer rondom dun in met bak-olijfolie.

Vermeng alle kruiden en wrijf met de handen de procureur met deze kruidenmix goed in. Doe de procureur in een afgesloten plastic zak en laat in de koelkast (minimaal) 3 uur marineren.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 120 gr.

  • Haal de procureur uit de koelkast en uit plastic zak en leg het in een ovenschaal.

  • Smeer er lekker wat BBQ-saus op (zie recept) en dek af met deksel of aluminium folie.


  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven van 120 gr en laat 4 uur garen.

  • Verhoog de temperatuur naar 150 gr en dan nog 3 uur laten garen.

  • Verhoog de temperatuur naar 160 gr en laat de procureur zonder deksel/aluminiumfolie nog een half uur een krokant korstje krijgen.

  • Zet de oven uit en laat half uurtje nagaren.

  • Haal ovenschaal uit de oven en trek de pulled pork met 2 vorken uit elkaar en vermeng met het lekkere vocht waar het in ligt.

Heerlijk op een zacht/hard broodje met coleslaw en BBQ-saus of knoflooksaus !

KPK

18 februari 2018

bottom of page