Pulled pork
Over het recept
Heerlijk op een zacht/hard broodje. Je hebt wel even de tijd nodig.
Porties:
10 personen
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
20 min
Totale bereiding:
11 tot 12 uur
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 2,5 tot 3 kg procureur aan een stuk
kruiden om te marineren:
- 2 el zout
- 2 el suiker
- 2 el bruine basterdsuiker
- 2 el komijn gemalen
- 1 tl venkelzaad
- 3 el pul biber
- 2 el zwarte peper
- 2 el paprikapoeder
- 2 el gerookt paprikapoeder
Mis en Place
Dep de procureur goed droog met keukenpapier.
Smeer rondom dun in met bak-olijfolie.
Vermeng alle kruiden en wrijf met de handen de procureur met deze kruidenmix goed in. Doe de procureur in een afgesloten plastic zak en laat in de koelkast (minimaal) 3 uur marineren.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 120 gr.
Haal de procureur uit de koelkast en uit plastic zak en leg het in een ovenschaal.
Smeer er lekker wat BBQ-saus op (zie recept) en dek af met deksel of aluminium folie.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven van 120 gr en laat 4 uur garen.
Verhoog de temperatuur naar 150 gr en dan nog 3 uur laten garen.
Verhoog de temperatuur naar 160 gr en laat de procureur zonder deksel/aluminiumfolie nog een half uur een krokant korstje krijgen.
Zet de oven uit en laat half uurtje nagaren.
Haal ovenschaal uit de oven en trek de pulled pork met 2 vorken uit elkaar en vermeng met het lekkere vocht waar het in ligt.
Heerlijk op een zacht/hard broodje met coleslaw en BBQ-saus of knoflooksaus !
KPK
18 februari 2018