top of page

Coleslaw

Over het recept

Lekker bij aardappelpuree of op een broodje.

Porties:

1 kilo

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

1 nacht

Gang/gerecht:

Bijgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 spitskool (ongeveer 800 gram)
  • 200 gr wortel
  • 1 ui
  • 1 rode ui

Dressing:

  • 150 ml karnemelk
  • 175 gr mayonaise
  • 30 gr suiker
  • 2 el azijn
  • 2 el citroensap
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf peper4

Andere benodigdheden, scherp mes, fijne rasp of eventueel keukenmachine

Mis en Place

Snijd de spitskool in smalle reepjes met de hand of met gebruik van keukenmachine.

Rasp de wortel fijn met rasp of keukenmachine.

Snijd de beide uien in fijne reepjes.

Bereiding

Doe alles bij elkaar in een bak waar een deksel op kan.

Vermeng de ingrediënten van de dressing met elkaar en vermeng dit goed.

Doe de gesneden groenten en de dressing bij elkaar en roer dit er goed doorheen.

Dek af met een deksel of met plastic folie en zet het een nacht in de koelkast.

Heerlijk bij een broodje pulled pork (zie recept) of bij aardappelpuree met kaas (zie recept).

KPJ

17 februari 2018

bottom of page