Coleslaw
Over het recept
Lekker bij aardappelpuree of op een broodje.
Porties:
1 kilo
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
1 nacht
Gang/gerecht:
Bijgerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 spitskool (ongeveer 800 gram)
- 200 gr wortel
- 1 ui
- 1 rode ui
Dressing:
- 150 ml karnemelk
- 175 gr mayonaise
- 30 gr suiker
- 2 el azijn
- 2 el citroensap
- flinke snuf zout
- flinke snuf peper4
Andere benodigdheden, scherp mes, fijne rasp of eventueel keukenmachine
Mis en Place
Snijd de spitskool in smalle reepjes met de hand of met gebruik van keukenmachine.
Rasp de wortel fijn met rasp of keukenmachine.
Snijd de beide uien in fijne reepjes.
Bereiding
Doe alles bij elkaar in een bak waar een deksel op kan.
Vermeng de ingrediënten van de dressing met elkaar en vermeng dit goed.
Doe de gesneden groenten en de dressing bij elkaar en roer dit er goed doorheen.
Dek af met een deksel of met plastic folie en zet het een nacht in de koelkast.
Heerlijk bij een broodje pulled pork (zie recept) of bij aardappelpuree met kaas (zie recept).
KPJ
17 februari 2018