Coleslaw
Aantal: 1 kilo
Complexiteit: eenvoudig
Werktijd: 30 min
Totale bereiding: 30 min + 1 nacht
Ingrediënten​
-
1 spitskool (ongeveer 800 gram)
-
200 gr wortel
-
1 ui
-
1 rode ui
Dressing:
-
150 ml karnemelk
-
175 gr mayonaise
-
30 gr suiker
-
2 el azijn
-
2 el citroensap
-
flinke snuf zout
-
flinke snuf peper
​
Andere benodigdheden
scherp mes, fijne rasp of eventueel keukenmachine
Bereiding
Snijd de spitskool in smalle reepjes met de hand of met gebruik van keukenmachine.
Rasp de wortel fijn met rasp of keukenmachine.
Snijd de beide uien in fijne reepjes.
Doe alles bij elkaar in een bak waar een deksel op kan.
Vermeng de ingrediënten van de dressing met elkaar en vermeng dit goed.
Doe de gesneden groenten en de dressing bij elkaar en roer dit er goed doorheen.
Dek af met een deksel of met plastic folie en zet het een nacht in de koelkast.
Heerlijk bij een broodje pulled pork (zie recept) of bij aardappelpuree met kaas (zie recept).
​
KPJ/18feb18
​