top of page

Coleslaw

Aantal:           1 kilo

Complexiteit:     eenvoudig

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 30 min + 1 nacht

Ingrediënten

  • 1            spitskool (ongeveer 800 gram)

  • 200 gr       wortel

  • 1            ui

  • 1            rode ui
     

Dressing:

  • 150 ml       karnemelk

  • 175 gr       mayonaise

  • 30 gr        suiker

  • 2 el         azijn

  • 2 el         citroensap

  • flinke snuf  zout

  • flinke snuf  peper

Andere benodigdheden

scherp mes, fijne rasp of eventueel keukenmachine

Bereiding

Snijd de spitskool in smalle reepjes met de hand of met gebruik van keukenmachine.
Rasp de wortel fijn met rasp of keukenmachine.
Snijd de beide uien in fijne reepjes.
Doe alles bij elkaar in een bak waar een deksel op kan.

Vermeng de ingrediënten van de dressing met elkaar en vermeng dit goed.

Doe de gesneden groenten en de dressing bij elkaar en roer dit er goed doorheen.

Dek af met een deksel of met plastic folie en zet het een nacht in de koelkast.

Heerlijk bij een broodje pulled pork (zie recept) of bij aardappelpuree met kaas (zie recept).

KPJ/18feb18

bottom of page