top of page

BBQ-saus

Over het recept

Deze zelfgemaakte BBQ-saus tilt al je gerechten naar een hoger niveau – van Pulled Pork tot gegrilde groenten en meer! Bewaar hem wekenlang in de koelkast en geniet telkens weer van zijn rijke, rokerige smaak.

print.png

Porties:

0.75 ltr

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

Saus / dressing

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

Herfst

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 2 el bak-olijfolie
  • 600 ml ketchup
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 50 ml appelazijn (of natuur azijn)
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 60 ml honing
  • 30 ml worcestersaus
  • 1 el(kook) cognac
  • 1 el mosterd
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 1,5 el pul biber
  • 1 tl zwarte peper
  • halve tl pimentpoeder

Mis en Place

Snijd de ui en knoflook fijn.

Bereiding

Verwarm de olie op laag vuur in een pan en roerbak de uitjes erin totdat deze glazig zijn.
Voeg de knoflook toe en roer deze door.
Zout, peper, pul biber en pimentpoeder toevoegen en doorroeren.
Nu de ketchup erbij en weer doorroeren.

 

Vervolgens de (appel)azijn, bruine basterdsuiker, honing, worcestersaus, (kook) cognac, mosterd en gerookt paprikapoeder toevoegen en alles lekker doorroeren.

 

Dan komt het belangrijkste...proeven!

Wil je zoeter, voeg wat honing toe.
Wat zuurder, dan wat azijn erbij.
Pittiger dan wat pul biber erbij.
Wat meer rooksmaak dan wat gerookt paprikapoeder toevoegen.

 

Laat alles 15 minuten zachtjes wat inkoken, maar blijven roeren anders bakt het aan!
Afkoelen en klaar is je overheerlijke saus voor de Pulled pork

 

In afgesloten pot is deze saus een aantal weken in de koelkast te bewaren.

KPJ

18 februari 2018

bottom of page