top of page

Frisse en romige knoflooksaus

Over het recept

Deze knoflooksaus is fris en romig, gemaakt met zelfgemaakte mayonaise voor een onweerstaanbare smaak. Perfect als dip of als smaakmaker bij gegrild vlees en groenten.

Porties:

750 ml

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

20 min

Gang/gerecht:

Saus / dressing

V, v, v of v

-

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 ei
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 400 ml zonnebloemolie
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 6 tenen knoflook
  • snufje zout
  • wat peterselie, vers of gedroogd

Mis en Place

geen

Bereiding

Doe het ei, peper, zout, mosterd, citroensap in een smalle hoge kom.
Voeg daar de 400 ml zonnebloemolie voorzichtig op.

Zet de staafmixer erin en zet hem aan en blijf even op de bodem mixen.

 

Trek de staafmixer dan langzaam al mixend omhoog totdat alles vermengd is en je een dikke mayonaise hebt.

 

Voeg de Griekse yoghurt, grof gesneden knoflooktenen toe en mix dit weer tot één geheel.
Haal staafmixer eruit en proef even; zout genoeg?..... zuur genoeg?..... knoflook genoeg?

Niet? Voeg dan naar smaak bij! en zet de staafmixer er nog even op, en proef opnieuw.

KPJ

18 februari 2018

bottom of page