top of page

BBQ-saus

Aantal:           0,75 liter

Complexiteit:     eenvoudig

Werktijd:         15 min

Totale bereiding: 30 min

Ingrediënten

  • 2 el           bak-olijfolie

  • 600 ml         ketchup

  • 1              ui

  • 2 tenen        knoflook

  • 50 ml          appelazijn (of natuur azijn)

  • 2 el           bruine basterdsuiker

  • 60 ml          honing

  • 30 ml          worcestersaus

  • 1 el           (kook) cognac

  • 1 el           mosterd

  • 2 el           gerookt paprikapoeder

  • 1,5 el         pul biber

  • 1 tl           zwarte peper

  • halve tl       pimentpoeder

Bereiding

Snijd de ui en knoflook fijn.


Verwarm de olie op laag vuur in een pan en roerbak de uitjes erin totdat deze glazig zijn.
Voeg de knoflook toe en roer deze door.
Zout, peper, pul biber en pimentpoeder toevoegen en doorroeren.
Nu de ketchup erbij en weer doorroeren.

 

Vervolgens de (appel)azijn, bruine basterdsuiker, honing, worcestersaus, (kook) cognac, mosterd en gerookt paprikapoeder toevoegen en alles lekker doorroeren.


Dan komt het belangrijkste...proeven!

Wil je zoeter, voeg wat honing toe.
Wat zuurder, dan wat azijn erbij.
Pittiger dan wat pul biber erbij.
Wat meer rooksmaak dan wat gerookt paprikapoeder toevoegen.

 

Laat alles 15 minuten zachtjes wat inkoken, maar blijven roeren anders bakt het aan!
Afkoelen en klaar is je overheerlijke saus voor de Pulled Pork.


In afgesloten pot is deze saus een aantal weken in de koelkast te bewaren.

KPJ/18feb18

bottom of page