top of page

Pulled pork

Aantal:           10 personen

Complexiteit:     middelmatig

Werktijd:         20 min

Totale bereiding: 11,5 uur

Ingrediënten

  • 2,5 tot 3 kg  procureur aan een stuk

    kruiden om te marineren:

  • 2 el        zout

  • 2 el        suiker

  • 2 el        bruine basterdsuiker

  • 2 el        komijn gemalen

  • 1 tl        venkelzaad

  • 3 el        pul biber

  • 2 el        zwarte peper

  • 2 el        paprikapoeder

  • 2 el        gerookt paprikapoeder
     

  • BBQ-saus (zie recept)

Bereiding 

Dep de procureur goed droog met keukenpapier.

Smeer rondom dun in met bak-olijfolie.

Vermeng alle kruiden en wrijf met de handen de procureur met deze kruidenmix goed in.
Doe de procureur in een afgesloten plastic zak en laat in de koelkast (minimaal) 3 uur marineren.

Verwarm de oven voor op 120 gr.

 

Haal de procureur uit de koelkast en uit plastic zak en leg het in een ovenschaal.
Smeer er lekker wat BBQ-saus op (zie recept) en dek af met deksel of aluminium folie.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven van 120 gr en laat 4 uur garen.
Verhoog de temperatuur naar 150 gr en dan nog 3 uur laten garen.
Verhoog de temperatuur naar 160 gr en laat de procureur zonder deksel/aluminiumfolie nog een half uur een krokant korstje krijgen.


Zet de oven uit en laat half uurtje nagaren.


Haal ovenschaal uit de oven en trek de pulled pork met 2 vorken uit elkaar en vermeng met het lekkere vocht waar het in ligt.
Heerlijk op een zacht/hard broodje met coleslaw (zie recept) en BBQ-saus (zie recept) of knoflooksaus (zie recept)!

KPK/18feb18

bottom of page