Pulled pork
Aantal: 10 personen
Complexiteit: middelmatig
Werktijd: 20 min
Totale bereiding: 11,5 uur
Ingrediënten​
-
2,5 tot 3 kg procureur aan een stuk
kruiden om te marineren: -
2 el zout
-
2 el suiker
-
2 el bruine basterdsuiker
-
2 el komijn gemalen
-
1 tl venkelzaad
-
3 el pul biber
-
2 el zwarte peper
-
2 el paprikapoeder
-
2 el gerookt paprikapoeder
Bereiding
Dep de procureur goed droog met keukenpapier.
Smeer rondom dun in met bak-olijfolie.
​
Vermeng alle kruiden en wrijf met de handen de procureur met deze kruidenmix goed in.
Doe de procureur in een afgesloten plastic zak en laat in de koelkast (minimaal) 3 uur marineren.
​
Verwarm de oven voor op 120 gr.
Haal de procureur uit de koelkast en uit plastic zak en leg het in een ovenschaal.
Smeer er lekker wat BBQ-saus op (zie recept) en dek af met deksel of aluminium folie.
​
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven van 120 gr en laat 4 uur garen.
Verhoog de temperatuur naar 150 gr en dan nog 3 uur laten garen.
Verhoog de temperatuur naar 160 gr en laat de procureur zonder deksel/aluminiumfolie nog een half uur een krokant korstje krijgen.
Zet de oven uit en laat half uurtje nagaren.
Haal ovenschaal uit de oven en trek de pulled pork met 2 vorken uit elkaar en vermeng met het lekkere vocht waar het in ligt.
Heerlijk op een zacht/hard broodje met coleslaw (zie recept) en BBQ-saus (zie recept) of knoflooksaus (zie recept)!
​
KPK/18feb18
​