Salade met sinaasappeldressing en eendenborstfilet
Over het recept
Eend is altijd lekker, nu als salade.
Porties:
2 personen
Regio:
Europa
Keuken:
-
Werktijd:
20 min
Totale bereiding:
50 min
Gang/gerecht:
Salade
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Gemiddeld
Ingrediënten en benodigdheden
naar keuze en gewicht ijsbergsla, rucola, gemengde sla of een mix ervan
komkommer
tomaat
olijven
verse koriander
1 eendenborstfilet
zout & peper
Mis en Place
- Maak de sinaasappeldressing (het recept van deze dressing vind je elders deze website)
- Snijd de komkommer en tomaat in plakjes.
- Als je wilt kun je de olijven in tweeën snijden, maar je kan ze ook geheel gebruiken
- snij de verse koriander fijn
Bereiding
Pak 2 saladeborden en vul deze met een hoeveelheid sla naar keuze.
Verdeel de komkommer en tomaat over de sla.
Verdeel er ook wat olijven en wat fijngesneden verse koriander over de sla.
Verdeel lekker wat sinaasappeldressing over de salade.
Haal de eendenborstfilet uit de verpakking en droog af met keukenpapier.
Snijd de vetlaag van de eendenborst diagonaal in ruiten. Niet te diep snijden, alleen de vetlaag insnijden.
Zout en peper aan beide kanten.
Zet een koekenpan op en laat heet worden zonder toevoeging van vet.
Zodra de pan goed heet is, leg je de eendenborst er op de huid in.
Laat hem op deze kant zo'n 5 minuten bakken.
Zet na 2 minuten het vuur wat lager om verbranding te voorkomen.
Je ziet dat het vet smelt en het lekker bruin bakt.
Keer na 5 minuten de eendenborst om en laat op de vleeskant 3 minuten braden.
Beweeg de eendenborst tijdens het bakken wat door de pan.
Draai hem weer om en bak nog 1 minuut op de huid.
Verpak de eendenborstfilet in een stuk aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
Na 15 minuten haal je hem uit de aluminiumfolie, giet het smaakvolle vleessap over de sla.
Snijd de eendenborst in mooie plakjes en verdeel de plakjes mooi over de 2 saladeborden.
Maal er wat peper overheen.
Klaar is de verrukkelijke salade.
Geef er lekker wat stokbrood of Turks brood bij met kruidenboter.
KPJ
9 maart 2018