Sinaasappeldressing
Over het recept
Lekker fris!
Porties:
600 ml
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
75 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 ei
- 1 tl mosterd
- scheut citroensap
- wat zout en peper
- 300 ml zonnebloemolie
- 2 sinaasappels
- 4 el kappertjes
- 6 el griekse yoghurt
Mis en Place
-
Bereiding
Pak de hoge smalle kom en doe er het ei zonder schil, de mosterd, het citroensap en zout en peper in. Giet er rustig de 300 ml zonnebloemolie op.
Zet de staafmixer op de bodem en zet hem aan.
Laat op de bodem even mixen en trek de staafmixer dan heel rustig al mixend omhoog.
Als je helemaal bovenin bent gekomen dan haal je de staafmixer een paar keer op en neer totdat alles goed vermengd is en je mayonaise hebt.
Boen de sinaasappels goed schoon en rasp de schil er vanaf zonder dat je het wit van de schil meeraspt, dit is nl bitter en niet lekker.
Voeg deze schilletjes bij de mayonaise.
Pers 1 sinaasappel uit en voeg het sap ook toe. Roer ff door.
Voeg de kappertjes en de Griekse yoghurt toe en roer alles goed door elkaar.
Proef nu even. Misschien wat zout of peper erbij?
De dressing is het lekkerst als hij een uurtje in de koelkast heeft kunnen doortrekken.
KPJ
9 maart 2018