top of page

Kruidenboter met knoflook

Over het recept

Maak in een handomdraai deze zelfgemaakte kruidenboter met knoflook – supermakkelijk en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare variant!

print.png

Porties:

4 personen

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

10 min

Totale bereiding:

10 min

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 100/125 gr roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el verse platte peterselie, of uit de vriezer
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl bouillonpoeder of snufje zout
  • 1 tl zwarte peper

Mis en Place

Geen

Bereiding

Werkt fijn als je zachte roomboter hebt, dus als het kan hou pakje zeker dag van te voren uit de koelkast, anders even (10 to 15 sec max) in de magnetron.

Snij of snipper de peterselie klein.

Neem naar behoefte een hoeveelheid boter (dit recept voor ongeveer 100 tot 125 gr).

Voeg geperste knoflook, peterselie, peper en bouillonpoeder toe en meng het door elkaar.

 

Lekker op knapperig stokbrood.

KPK

18 februari 2018

bottom of page