top of page

Raita met koriander en munt

Over het recept

Deze verfrissende raita met koriander en munt, rechtstreeks uit Smaken van India van Meena Pathak (pagina 110), is de perfecte aanvulling op elke Indiase maaltijd.

print.png

Porties:

4 porties

Regio:

Azië

Keuken:

Indiaans

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

15 min

Gang/gerecht:

Bijgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

-

Ingrediënten en benodigdheden

150 gr verse koriander

50 gr verse munt

1-2 verse groene peper

4 teentjes knoflook

250 gr yoghurt (Turks of Grieks)

halve citroen sap

naar smaak suiker en zout

 

Wij hebben de komkommer eruit gelaten, wil je dat wel:
1 komkommer schillen, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden.

Dat toevoegen als je de yoghurt en pasta samenvoegt.

Mis en Place

Verwijder de dikke steeltjes van de koriander en munt. Houd een paar blaadjes over voor opmaak appart.

Bereiding

Pureer de koriander, munt, pepers en knoflook met een staafmixer tot een gladde massa.

Roer er het citroensap door.

Meng de yoghurt met de de groene pasta tot een egaal mengsel.


Voeg naar smaak wat zout toe (en eventueel wat suiker) roer goed door.


Serveer in leuk schaaltje en doe er wat blaadjes (al dan niet in reepjes gesneden) koriander/munt op.


Lekker bij butter chicken v1 of butter chicken v2 en dahl pakora’s

KPK

27 december 2022

bottom of page