top of page

Dahl Pakoras / Lentil Fritters

Over het recept

Indiase gefrituurde linzen balletjes, super lekker!

print.png

Porties:

40 balletjes

Regio:

Azië

Keuken:

Indiaans

Werktijd:

50 min

Totale bereiding:

60 min

Gang/gerecht:

Bijgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Gemiddeld

Ingrediënten en benodigdheden

  • 100 gr gele spliterwten
  • 100 gr zwarte split mungboon
  • 50 gr oranje linzen
  • 2 grote uien
  • 1,5 el gember
  • 50 gr koriander (vers)
  • 2 groene pepers
  • 1 el komijnzaadjes
  • halve tl asafoetida
  • 3 tl zout (naar smaak)
  • olie om in te bakken

Mis en Place

Ik heb drie verschillende boontjes/linzen gebruikt maar je kunt ook kiezen voor 1 soort.

Week ze minimaal 2 uren in water, mag ook een hele nacht

Bereiding

  • Houdt wat van geweekte linzen apart, die voegen we later weer toe maar dat geeft wat meer bite aan de pakora’s.

  • Doe de geweekte boontjes/linzen in een blender voeg groene peper, gember, komijnzaadjes, asafoetida en zout toe.

  • Pureer tot een mooie smeuïge massa.

  • Doe deze massa in een kom

  • voeg de apart gehouden boontjes/linzen toe aan de massa

  • voeg fijngesneden uien en koriander toe

  • Meng nog een keer goed.

Verwarm in een wok/pan een flinke bodem met olie.

 

Draai de balletjes en bak ze lichtbruin in de olie.

 

Lekker met peanut chutney of Raita met koriander en munt,

KPK

14 februari 2018

bottom of page