Dahl Pakoras / Lentil Fritters
Over het recept
Indiase gefrituurde linzen balletjes, super lekker!
Porties:
40 balletjes
Regio:
Azië
Keuken:
Indiaans
Werktijd:
50 min
Totale bereiding:
60 min
Gang/gerecht:
Bijgerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Gemiddeld
Ingrediënten en benodigdheden
- 100 gr gele spliterwten
- 100 gr zwarte split mungboon
- 50 gr oranje linzen
- 2 grote uien
- 1,5 el gember
- 50 gr koriander (vers)
- 2 groene pepers
- 1 el komijnzaadjes
- halve tl asafoetida
- 3 tl zout (naar smaak)
- olie om in te bakken
Mis en Place
Ik heb drie verschillende boontjes/linzen gebruikt maar je kunt ook kiezen voor 1 soort.
Week ze minimaal 2 uren in water, mag ook een hele nacht
Bereiding
Houdt wat van geweekte linzen apart, die voegen we later weer toe maar dat geeft wat meer bite aan de pakora’s.
Doe de geweekte boontjes/linzen in een blender voeg groene peper, gember, komijnzaadjes, asafoetida en zout toe.
Pureer tot een mooie smeuïge massa.
Doe deze massa in een kom
voeg de apart gehouden boontjes/linzen toe aan de massa
voeg fijngesneden uien en koriander toe
Meng nog een keer goed.
Verwarm in een wok/pan een flinke bodem met olie.
Draai de balletjes en bak ze lichtbruin in de olie.
Lekker met peanut chutney of Raita met koriander en munt,
KPK
14 februari 2018