top of page

Indiase peanut chutney

Over het recept

Deze Indiase peanut chutney is een smaakvolle en romige dip, perfect om te serveren bij pakora’s of bajiees!

Porties:

flinke portie

Regio:

Azië

Keuken:

Indiaans

Werktijd:

60 min

Totale bereiding:

60 min

Gang/gerecht:

Bijgerecht

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 250 gr ongezouten pinda’s
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 el linzen (geel of oranje)
  • 2 - 3 groene pepers
  • 1 tl komijn (zaad)
  • 1 tl zwart mosterdzaad
  • halve asafoetida
  • 15 curry leafs
  • 2 el citroensap; naar smaak
  • naar smaak zout
  • wat water
  • wat olie om in te bakken

Mis en Place

Knoflook grof hakken.

Bereiding

  • Scheutje olie in de koekenpan verhitten.

  • Grofgehakte knoflook bakken (medium hoog vuur) en de linzen toevoegen.

  • Een minuut of 3 laten bakken.

  • Komijnzaadjes en mosterdzaad toevoegen en 2 minuten bakken.

  • De pinda’s toevoegen en licht bruin bakken.

Als laatste de asafoetida en de curry leafs toevoegen.


Massa een beetje laten afkoelen en daarna met water (zoveel dat het een dikke dip wordt) pureren in de mixer tot je een mooie saus hebt. Naar smaak citroensap en zout toevoegen.

KPK

24 februari 2018

bottom of page