Bloemkoolsoep
Over het recept
Lekker, gezonde en simpel te maken. Lekker met een tosti of knoflookbrood.
Porties:
6 personen
Regio:
Europa
Keuken:
-
Werktijd:
10 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
Soep
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 bloemkool
- 2 uitjes
- 3 teentjes knoflook
- blokjes boulion (1 per halve liter water)
- 200 gr/rol geitenkaas of of 200ml room
- wat olijfolie
Mis en Place
Snipper de ui en knoflook.
Bereiding
Doe een flinke scheut olie in de soeppan zet op hoog vuur.
Als de olie heet is zet het vuur laag en doe de uien en knoflook erin, roer door en laat zachtjes fruiten.
Pak de bloemkool, verwijder het loof. Snij het loof in stukken.
Snij de bloemkool in plakken van ongeveer 1,5 cm, en snij de plakken weer in stukken.
Nu de uitjes en knoflook lekker fruitig zijn gooi de loof erbij, zet vuur koog en laat even meebakken.
Doe de rest van de bloemkool erbij, laat ook even meebakken! Paar, max 5 min.
Doe er zoveel water in dat de bloemkool net onderwater staat, meestal iets meer dan een liter.
Doe er per halve liter een blokje bullion (kip, rund, groente .. maakt niet uit) bij.
Doe de geitenkaas, in stukjes gescheurd of gesneden, erbij.
Laat ongeveer 15 tot 20 minuten koken.
Pak je staafmixer en pureer alles tot een glade massa.
Lekker met, croutons, knoflookbrood en/of uitgebakken spekjes
KPK
21 oktober 2018