top of page

Bloemkoolsoep

Over het recept

Lekker, gezonde en simpel te maken. Lekker met een tosti of knoflookbrood.

Porties:

6 personen

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

10 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

Soep

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 bloemkool
  • 2 uitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • blokjes boulion (1 per halve liter water)
  • 200 gr/rol geitenkaas of of 200ml room
  • wat olijfolie

Mis en Place

Snipper de ui en knoflook.

Bereiding

Doe een flinke scheut olie in de soeppan zet op hoog vuur.


Als de olie heet is zet het vuur laag en doe de uien en knoflook erin, roer door en laat zachtjes fruiten.


Pak de bloemkool, verwijder het loof. Snij het loof in stukken.

Snij de bloemkool in plakken van ongeveer 1,5 cm, en snij de plakken weer in stukken.

Nu de uitjes en knoflook lekker fruitig zijn gooi de loof erbij, zet vuur koog en laat even meebakken.

Doe de rest van de bloemkool erbij, laat ook even meebakken! Paar, max 5 min.


Doe er zoveel water in dat de bloemkool net onderwater staat, meestal iets meer dan een liter.

Doe er per halve liter een blokje bullion (kip, rund, groente .. maakt niet uit) bij.

Doe de geitenkaas, in stukjes gescheurd of gesneden, erbij.


Laat ongeveer 15 tot 20 minuten koken.


Pak je staafmixer en pureer alles tot een glade massa.


Lekker met, croutons, knoflookbrood en/of uitgebakken spekjes

KPK

21 oktober 2018

bottom of page