top of page

Knoflookbrood

Over het recept

Proef de smaak van Amerika met dit heerlijke, warme knoflookbrood – knapperig van buiten, zacht van binnen en vol van smaak! Perfect als bijgerecht of om te dippen.

Porties:

1 ciabatta

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

10 min

Totale bereiding:

25 min

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 ciabatta (of stokbrood)
  • 100 gr geraspte kaas
  • genoeg knoflook boter of knoflook-olie

Mis en Place

Rasp de kaas

Maak de knoflookboter of

Maak de knoflook-olie, half kopje olijfolie, pers daarin 2 teentjes knoflook roer goed en laat zo'n 15 min staan

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden Celsius.

Snijd de ciabatta horizontaal door het midden.

Smeer beide zijde royaal met de kruidenboter of smeer flink in met knoflookolie.

Doe de 2 delen weer op elkaar en pak aluminium folie

Leg het pakketje in de oven voor 12 minuten.

Haal de ciabatta uit de oven, open het pakketje en leg beide delen op de bolle kant op de ovenplaat.

Strooi de kaas erover en doe weer voor 3 tot 5 minuutjes in de oven.

Haal het eruit en snijd in porties zoals je het wilt serveren.

KPK

26 juni 2018

bottom of page