Croutons
Over het recept
Dit is typisch zo'n "uit de losse pols" recept en hangt sterk af van hoeveel croutons je nodig hebt. Maak liever iets meer dan te weinig, want je kunt ze goed bewaren in een plastic zak om later in de week opnieuw te gebruiken.
Porties:
Grote bak
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
10 min
Totale bereiding:
20 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- oud brood zoveel als nodig (deze bereiding ongeveer voor 8 sneedjes brood)
- 5 el olijfolie
- 2 olifanten tenen knoflook of 10 teentjes knoflook
- bouillonpoeder (of zout)
Mis en Place
Geen
Bereiding
Verwarm je oven (bovenwarmte) voor op 200 gr.
Snij het brood in blokjes.
Gooi een flinke scheut (5 el) olijfolie in een grote bak (groot genoeg om al het brood in te kunnen doen) pers daar de knoflook in uit (en gooi de restjes in de knoflook pers ook in de olie.
Voeg een beetje bouillonpoeder (2 tl) toe.
Hussel de stukjes brood snel met je handen door de knoflookolie zodat alle stukjes bedekt zijn met een beetje olie.
Leg het brood op de ovenbakplaat en bak 10 minuutjes (afhankelijk aan je oven) en draai de stukjes zodra ze lekker bruin zijn. Houd goed in de gaten en blijf erbij, want het gaat soms ineens hard en dan zijn ze verbrand! In dat geval, gooi weg en begin weer boven aan.
Heerlijk op een salade, in de soep of om zo te eten.
KPK
18 januari 2018