top of page

Forel Papillote

Over het recept

Heerlijke en simple manier om forel klaar te maken. Wij hebben het gegeten met Citroen-risotto en mierikswortelsaus.

Porties:

4 stuks

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

10 min

Totale bereiding:

20 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vis

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 4 forellen
  • Bosje peterselie
  • Bosje dille
  • 100 ml visbullion
  • 2 sjalotjes of kleine uitjes
  • 1 winterpeen of 5 worteltjes
  • naar smaak zout en peper

​Als je prei of andere groente hebt kan je die ook gebruiken voor de visvulling.

Mis en Place

Spoel forellen schoon, en zout ze van binnen en buiten.

Hak de uien en de wortelen fijn (en eventueel andere groenten.

Hak de peterselie en de dille fijn en vermeng met de fijngehakte groeten.

Bereiding

Vul elke forel met het groente-kruidenmengsel.

Maak 4 vellen  aluminiumfolie en bestrijk deze licht met olie.

Leg op elk stuk folie een forel

Voeg 2 eetlepels visbouillon toe en vouw de folie losjes om de forel dicht. Zet apart.


Verwarm de oven op 180°C.


Leg de pakketjes op een rooster en plaats er tegen het lekken een ovenplaat onder.


De forellen zijn na 15 minuten klaar.

Wij hebben het gegeten met Citroen-risotto en mierikswortelsaus.

KPK

18 februari 2018

bottom of page