Forel Papillote
Over het recept
Heerlijke en simple manier om forel klaar te maken. Wij hebben het gegeten met Citroen-risotto en mierikswortelsaus.
Porties:
4 stuks
Regio:
Europa
Keuken:
-
Werktijd:
10 min
Totale bereiding:
20 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vis
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 4 forellen
- Bosje peterselie
- Bosje dille
- 100 ml visbullion
- 2 sjalotjes of kleine uitjes
- 1 winterpeen of 5 worteltjes
- naar smaak zout en peper
Als je prei of andere groente hebt kan je die ook gebruiken voor de visvulling.
Mis en Place
Spoel forellen schoon, en zout ze van binnen en buiten.
Hak de uien en de wortelen fijn (en eventueel andere groenten.
Hak de peterselie en de dille fijn en vermeng met de fijngehakte groeten.
Bereiding
Vul elke forel met het groente-kruidenmengsel.
Maak 4 vellen aluminiumfolie en bestrijk deze licht met olie.
Leg op elk stuk folie een forel
Voeg 2 eetlepels visbouillon toe en vouw de folie losjes om de forel dicht. Zet apart.
Verwarm de oven op 180°C.
Leg de pakketjes op een rooster en plaats er tegen het lekken een ovenplaat onder.
De forellen zijn na 15 minuten klaar.
Wij hebben het gegeten met
Citroen-risotto
en
mierikswortelsaus.
KPK
18 februari 2018