top of page

Citroen Risotto

Over het recept

Risotto wordt vaak gezien als lastig om te maken. Het valt eigenlijk best mee; je moet erbij blijven, regelmatig vocht toevoegen, regelmatig roeren en af en toe de risotto-rijstkorrel proven of hij gaar is.

 

Porties:

4 personen

Regio:

Europa

Keuken:

Italiaans

Werktijd:

20 min

Totale bereiding:

20 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Gemiddeld

Ingrediënten en benodigdheden

  • 200 gr risotto rijst
  • 6 tot 7 dl visbouillon
  • 30 gr roomboter
  • 1 sjalotje
  • 1 citroen
  • 1 glas droge witte wijn
  • naar smaak zout en peper

Mis en Place

Pel en snipper het sjalotje.

Rasp de schil van de citroen.
Pers de citroen.

Bereiding

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Smelt de helft van de boter en bak hierin het sjalotje glazig.
  • Voeg de risotto rijst en de citroenrasp toe en bak deze al roerend mee tot alle korrels met een laagje vet bedekt zijn en glazig zien. 
  • Blus af met de wijn en citroensap breng aan de kook.
  • Voeg daarna beetje bij beetje de warme bouillon erbij.
  • Blijf het toevoegen van de bouillon herhalen, als de risotto een beetje droog lijkt te worden doe er weer wat bouillon. Herhaal dit tot de rijst smeuig en gaar is (duurt ongeveer 20 minuten).
  • Maar blijf erbij en je moet regelmatig roeren.
  • Roer de rest van de boter door de rijst.
  • Maak de rijst op smaak met zout en peper.

KPK

12 mei 2018

bottom of page