top of page

Tonijn munt dressing

Over het recept

Wij zijn dol op geroosterde (winter) groenten – elk seizoen brengt zijn eigen heerlijke variaties! Voor een extra smaakboost delen we nu een verrukkelijke dressing die perfect over deze groenten past.

print.png

Porties:

6 personen

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

even

Totale bereiding:

max 5 min

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 2 blikjes tonijn (1 op water/1 op olie)
  • 1 citroen
  • 1 Spaanse peper
  • 1/3 bosje munt
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • wat olijfolie
  • naar smaak peper en zout

Mis en Place

Geen voorbereidingen

Bereiding

Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.

Laat de tonijn op olie uitlekken en vang de olie op.

Haal de blaadjes van de takjes munt.

Doe samen met het citroenrasp, citroensap, blikje tonijn op water, de olie van de tonijn, scheutje olijfolie en de Spaanse peper in een hoge beker.


Pers de knoflook erboven uit en pureer met de staafmixer tot een dressing.

Breng op smaak met peper en zout.


Schep de geroosterde winter groenten voorzichtig om met de dressing en verdeel de stukjes tonijn er over.

 

Prettige maaltijd!

KPK

20 oktober 2018

bottom of page