Tonijn munt dressing
Over het recept
Wij zijn dol op geroosterde (winter) groenten – elk seizoen brengt zijn eigen heerlijke variaties! Voor een extra smaakboost delen we nu een verrukkelijke dressing die perfect over deze groenten past.
Porties:
6 personen
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
even
Totale bereiding:
max 5 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 2 blikjes tonijn (1 op water/1 op olie)
- 1 citroen
- 1 Spaanse peper
- 1/3 bosje munt
- 1 a 2 teentjes knoflook
- wat olijfolie
- naar smaak peper en zout
Mis en Place
Geen voorbereidingen
Bereiding
Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
Laat de tonijn op olie uitlekken en vang de olie op.
Haal de blaadjes van de takjes munt.
Doe samen met het citroenrasp, citroensap, blikje tonijn op water, de olie van de tonijn, scheutje olijfolie en de Spaanse peper in een hoge beker.
Pers de knoflook erboven uit en pureer met de staafmixer tot een dressing.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de geroosterde winter groenten voorzichtig om met de dressing en verdeel de stukjes tonijn er over.
Prettige maaltijd!
KPK
20 oktober 2018