Geroosterde winter groenten
Over het recept
Breng de smaken van de winter naar je bord met deze heerlijke geroosterde groenten, boordevol kleur en smaak! Simpel te maken, voedzaam en perfect als bijgerecht of lichte maaltijd.
Porties:
8 personen
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
75 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
Oven
Seizoen:
Winter
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 knolselderij
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 3 zoete aardappelen
- 3 wortelen
- 3 roze uien
- 12 (mini) tomaatjes
- 6 teentjes knoflook
- 2 el citroensap
- wat olijfolie
- 1 el tijm
- 1 el rozemarijn
Mis en Place
Schil de knolselderij, zoete aardappelen, wortelen en snij in (eetbare) stukken.
Pel de uien en snij in halve ringen.
Pel de knoflook en snij in plakjes
Bereiding
Gooi de mis en place op de ovenplaat.
Strooi de tijm en rozemarijn erover heen.
Besprenkel het geheel eerst met citroensap en daarna met de olijfolie.
Meng het geheel door elkaar.
Schuif in de oven en laat 45 minuten roosteren.
Aan het eind zeezout toevoegen.
Erg lekker met Tonijn-muntdressing,
KPK
18 februari 2018