top of page
Nasi vegetarisch
Over het recept
Verrassend lekker!
nasi vegetarisch 1.jpg
nasi vegetarisch 2.jpg
nasi vegetarisch 7.jpg
nasi vegetarisch 1.jpg
1/7
Porties:
6 personen
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
20 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 800 gram wokgroenten (2 zakken voorverpakt of zelf gesneden prei, paprika, rode ui, witte kool, pepertje en tauge)
- 500 gr champignons
- 4 teentjes knoflook
- 1 tl djahe poeder
- 1 tl laos poeder
- 1 tl sereh poeder
- 6 el zoute sojasaus
- 2 el zonnenbloemolie
- 400 gr rijst
Mis en Place
Snijd de champignons in dunne plakjes.
Maak de knoflook schoon en snijd deze ook fijn.
Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking.
Verhit 2 eetl zonnenbloemolie in een wok en bak daar de champignons zo'n 5 minuten in aan.
Voeg de knoflook, de kruiden en de sojasaus toe en bak 2 minuten mee.
Doe er dan de roerbakgroente bij en wok op hoog vuur een minuut op 5.
Voeg de gekookte rijst toe en meng alles goed met elkaar.
Heerlijk bij de babi ketjap en de sambals die ook op onze site staan.
KPJ
18 maart 2018
bottom of page