top of page

Nasi vegetarisch

Over het recept

Verrassend lekker!

print.png

Porties:

6 personen

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

20 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 800 gram wokgroenten (2 zakken voorverpakt of zelf gesneden prei, paprika, rode ui, witte  kool, pepertje en tauge)
  • 500 gr champignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl djahe poeder
  • 1 tl laos poeder
  • 1 tl sereh poeder
  • 6 el zoute sojasaus
  • 2 el zonnenbloemolie
  • 400 gr rijst

Mis en Place

Snijd de champignons in dunne plakjes.

Maak de knoflook schoon en snijd deze ook fijn.

Bereiding

Kook de rijst volgens de verpakking.

 

Verhit 2 eetl zonnenbloemolie in een wok en bak daar de champignons zo'n 5 minuten in aan.

Voeg de knoflook, de kruiden en de sojasaus toe en bak 2 minuten mee.

Doe er dan de roerbakgroente bij en wok op hoog vuur een minuut op 5.

Voeg de gekookte rijst toe en meng alles goed met elkaar.

 

Heerlijk bij de babi ketjap en de sambals die ook op onze site staan.

KPJ

18 maart 2018

bottom of page