top of page
Babi ketjap
Over het recept
Geniet van de zoete en kruidige smaken van babi ketjap – een echte Indonesische klassieker!
Babi ketjap 1.JPG
Babi ketjap 2.JPG
Babi ketjap 1.JPG
1/2
Porties:
4 personen
Regio:
Azië
Keuken:
Indisch
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
45 MIN
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 pond varkensvlees
- 3 uien
- 3cm gember
- 5 el zoete ketjap (Manis of Medja)
- 5 el azijn
- naar smaak peper en zout
- wat plantaardige olie (geen olijf olie) om in te bakken
Mis en Place
BereidingPeper en zout en gesneden varkensvlees.
Snij de snipper de uitjes, schil de gember en snij in plakjes.
Bereiding
Bak de uitjes in de olie tot ze zacht zijn.
Voeg de plakjes gember en het varkensvlees toe.
Zodra het vlees dichtgeschroeid is voeg je naar smaak ketjap en azijn toe.
Half uurtje laten pruttelen.
Lekker bij een Indische rijsttafel.
KPK
18 februari 2018
bottom of page