top of page

Babi ketjap

Over het recept

Geniet van de zoete en kruidige smaken van babi ketjap – een echte Indonesische klassieker!

Porties:

4 personen

Regio:

Azië

Keuken:

Indisch

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

45 MIN

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 pond varkensvlees
  • 3 uien
  • 3cm gember
  • 5 el zoete ketjap (Manis of Medja)
  • 5 el azijn
  • naar smaak peper en zout
  • wat plantaardige olie (geen olijf olie) om in te bakken

Mis en Place

BereidingPeper en zout en gesneden varkensvlees.

Snij de snipper de uitjes, schil de gember en snij in plakjes.

Bereiding

Bak de uitjes in de olie tot ze zacht zijn.

Voeg de plakjes gember en het varkensvlees toe.

Zodra het vlees dichtgeschroeid is voeg je naar smaak ketjap en azijn toe.

Half uurtje laten pruttelen.

Lekker bij een Indische rijsttafel.

KPK

18 februari 2018

bottom of page