Masala omelet
Over het recept
Lekker als ontbijt, lunch.
Porties:
3 personen
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
40 min
Totale bereiding:
40 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 6 eieren
- 25 ml water
- naar smaak zwarte peper
- 3 el olie (om te bakken)
- 2 voorjaarsuien
- 1 tl garam masala
- 1 verse groene peper
- 1 tl komijn (gemalen)
- halve paprika
- 2 tomaten
- handje verse koriander
- naar smaak peper en zout
Mis en Place
Niets bijzonders.
Bereiding
Snij de voorjaarsui in ringetjes en hak de groene peper in stukjes.
Bak de voorjaarsui in 1 el olie zacht.
Voeg garam masala, komijn, fijngesneden paprika, groene peper toe.
Bak roerend 2 minuten.
Snij intussen de tomaten in kleine stukjes en voeg toe.
Laat afkoelen.
Kluts de 6 eieren met water, peper en zout los.
Voeg het afgekoelde voorjaarsui-mengsel toe.
Zet de koekenpan op vuur met wat olie.
Als de pan heet is gooi de massa erin en bak op laag vuur de omelet licht bruin.
Bestrooi met verse koriander.
Lekker met chapatti (of Libanees brood), Raita met koriander en munt en komkommer.
KPK
24 februari 2018