top of page

Frozen Café latte

Over het recept

Een verrukkelijk ijsje die heel snel zijn gemaakt. Ik doe de caffé latte in kleine glaasjes, maar je kunt ze ook in (kleine) koffiekopjes of wegwerpbekertjes doen. Ideaal om vooraf klaar te maken......en heerlijk met warme appelcrumble.

Porties:

8 glaasjes

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

10 min

Totale bereiding:

70 min

Gang/gerecht:

Nagerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 100 ml vers gezette espresso of oplos-espresso
  • 200 ml slagroom
  • paar koffiebonen voor de sier (optioneel)

Mis en Place

Geen speciale voorbereiding.

Bereiding

  • Zet een sterk kopje espresso.
  • Meng met de gecondenseerde melk en de room.
  • ​Schenk dit mengsel in glaasjes/kopjes bestrooi ze met een paar (3) koffieboontjes.

Zet een paar uur (minimaal 1) in de vriezer om op te stijven.

Indien mogelijk, zet ze 1 uur voor het serveren in de koelkast.

Tot nu toe vond iedereen die dit heeft gegeten een absolute topper!

KPK

11 september 2018

bottom of page