top of page
Frozen Café latte
Over het recept
Een verrukkelijk ijsje die heel snel zijn gemaakt. Ik doe de caffé latte in kleine glaasjes, maar je kunt ze ook in (kleine) koffiekopjes of wegwerpbekertjes doen. Ideaal om vooraf klaar te maken......en heerlijk met warme appelcrumble.
Frozen_caffé_latte_01.jpg
Frozen_caffé_latte_01.jpg
1/1
Porties:
8 glaasjes
Regio:
Europa
Keuken:
-
Werktijd:
10 min
Totale bereiding:
70 min
Gang/gerecht:
Nagerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 blik gecondenseerde melk
- 100 ml vers gezette espresso of oplos-espresso
- 200 ml slagroom
- paar koffiebonen voor de sier (optioneel)
Mis en Place
Geen speciale voorbereiding.
Bereiding
- Zet een sterk kopje espresso.
- Meng met de gecondenseerde melk en de room.
- Schenk dit mengsel in glaasjes/kopjes bestrooi ze met een paar (3) koffieboontjes.
Zet een paar uur (minimaal 1) in de vriezer om op te stijven.
Indien mogelijk, zet ze 1 uur voor het serveren in de koelkast.
Tot nu toe vond iedereen die dit heeft gegeten een absolute topper!
KPK
11 september 2018
bottom of page