Applecrumble met stemgember
Over het recept
Lauwwarme applecrumble is op z’n best! Serveer met een bolletje vanille- of roomijs voor extra smaakbeleving.
Porties:
6 personen
Regio:
Europa
Keuken:
-
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
15 min
Gang/gerecht:
Nagerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
Crumble:
80 gr roomboter
100 gr bloem
60 gr suiker
1 a 2 handjes cruesli /noten/havermout
Snuf zout
Vulling:
4 appels (friszuur, Elstar of Jonagold)
1 rasp van citroen
4 á 5 bolletjes stemgember
1 tl kaneel of speculaaskruiden
6 ovenschaaltjes (wij gebruiker schaaltjes met doorsnede 9 cm)
Mis en Place
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes.
Hak de stemgember fijn
Bereiding
Meng in een kom de boter, suiker, meel en snuf zout tot een samenhangend deeg. Voeg daarna de handjes cruesli en/of noten en/of havermout toe zodat je een kruimelig deeg hebt.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Hak de stemgember fijn en meng dit met de kaneel en citroenrasp door de stukjes appel.
Vul de één persoons bakjes of een schaal met het appelmengsel en kruimel de topping er overheen.
15 a 20 minuten in de oven.
Lauwwarm is de applecrumble het lekkerst.
Een bolletje vanille- of roomijs is ook erg smakelijk.
KPK
16 september 2018