top of page

Applecrumble met stemgember

Over het recept

Lauwwarme applecrumble is op z’n best! Serveer met een bolletje vanille- of roomijs voor extra smaakbeleving.

Porties:

6 personen

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

15 min

Gang/gerecht:

Nagerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

Crumble:

  • 80 gr roomboter

  • 100 gr bloem

  • 60 gr suiker

  • 1 a 2 handjes cruesli /noten/havermout

  • Snuf zout


Vulling:

  • 4 appels (friszuur, Elstar of Jonagold)

  • 1 rasp van citroen

  • 4 á 5 bolletjes  stemgember

  • 1 tl kaneel of speculaaskruiden

6 ovenschaaltjes (wij gebruiker schaaltjes met doorsnede 9 cm)

Mis en Place

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. 

  • Hak de stemgember fijn

Bereiding

  • Meng in een kom de boter, suiker, meel en snuf zout tot een samenhangend deeg. Voeg daarna de handjes cruesli en/of noten en/of havermout toe zodat je een kruimelig deeg hebt.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Hak de stemgember fijn en meng dit met de kaneel en citroenrasp door de stukjes appel.


Vul de één persoons bakjes of een schaal met het appelmengsel en kruimel de topping er overheen.

15 a 20 minuten in de oven.


Lauwwarm is de applecrumble het lekkerst.

Een bolletje vanille- of roomijs is ook erg smakelijk.

KPK

16 september 2018

bottom of page