top of page

Eendeborstfilet met paddestoelen, tijm en rozemarijn

Over het recept

Een klassieker! Het blijft een favoriet van ons

print.png

Porties:

2 personen

Regio:

Europa

Keuken:

Frans

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

-

Seizoen:

Herfst

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 eendeborstfilet
  • 1 bakje (gemengde) paddestoelen
  • 2  sjalotjes of 1 middelgroot uitje
  • 1 teen knoflook
  • 2 el rozemarijn
  • 1 el tijm
  • 1 glas rode port

Mis en Place

Pers de knoflook.

Snijd de verse tijm en rozemarijn fijn

Snipper de sjalotjes / ui

Snijd de paddenstoelen in stukken, zelf even afmetingen bepalen!

Bereiding

Mis en place

Pers de knoflook.

Snijd de verse tijm en rozemarijn fijn

Snipper de sjalotjes / ui

Snijd de paddenstoelen in stukken, zelf even afmetingen bepalen!


Bereiding

Maak snedes in de vetrand van de eendenfilet zodat er een ruitje ontstaat. Dit voorkomt kromtrekken.

Zet de pak op hoog vuur doe er geen boter of olie in.

Als de pan heet is zet vuur middel hoog en leg de eendenfilet op vetrand in pan.

Laat zon'n 8 tot 10 minuten rustig bakken, ik kan er meestal niet van afblijven en verschuif het vlees nog al eens door de pan.

Draai het vlees na 8 tot 10 minuten om en laat nog en minuut of 4 to 6 bakken.

Leg alufolie klaar en leg het vanuit de pan in de folie, dat 10 min rusten.

In die tussentijd kan je de saus maken.


Haal vet uit de pan laat ongeveer 4 el over voor de saus.

Ga dus aan de gang met de 4 el eendenvet; zet pan met vet op half hoog vuur.

Mik de knoflook en sjalotjes erin en fruit ze rustig.

Blus vet af met glas port.

Voeg de tijm, rozemarijn toe en roer even goed door.

Doe er de paddenstoelen bij.

Laat even pruttelen.


Trancheer het vlees, verdeel over 2 borden en doe er de saus over! heerlijk.

Mijn vrouw zou zeggen dat ze dan toch iets mist.....groente......


Probeer erbij: aardappelpuree met gratineerde bloemkool of specieboontjes.

KPK

12 oktober 2019

bottom of page