top of page
Gegratineerde bloemkool
Over het recept
Bloemkool anders.
Screen Shot 03-18-18 at 12.01 AM.JPG
Screen Shot 03-18-18 at 12.01 AM.JPG
1/1
Porties:
4 personen
Regio:
Europa
Keuken:
Hollands
Werktijd:
25 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
1 bloemkool (ongeveer 1 kg)
snufje zout
200 gr oude (geraspte) kaas
Andere benodigdheden: Alu-folie, krimpfolie, springvorm 27cm,
Mis en Place
Snijd ca. 1 kg bloemkool in vrij grove roosjes
Rasp de kaas
Bereiding
- Doe de bloemkool in ruim water en kook ze in 8 min, met een snufje zout (kooktijd 8 minuten), gaar. Verwarm intussen een oven voor op 180 graden
- Vet een ovenschaal in of gebruik bakpapier.
- Giet de groente af, doe bloemkool in de ovenschaal.
- Strooi de geraspte oude kaas erover.
- Doe ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten en laat mooi goudbruin worden.
Ze eventueel de grill laatste paar minuten even aan.
KPK
12 oktober 2018
bottom of page