top of page

Gegratineerde bloemkool

Over het recept

Bloemkool anders.

Porties:

4 personen

Regio:

Europa

Keuken:

Hollands

Werktijd:

25 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

1 bloemkool (ongeveer 1 kg)

snufje zout

200 gr oude (geraspte) kaas

 

Andere benodigdheden: Alu-folie, krimpfolie, springvorm 27cm, 

Mis en Place

Snijd ca. 1 kg bloemkool in vrij grove roosjes

Rasp de kaas

Bereiding

  • Doe de bloemkool in ruim water en kook ze in 8 min, met een snufje zout (kooktijd 8 minuten), gaar. Verwarm intussen een oven voor op 180 graden
  • Vet een ovenschaal in of gebruik bakpapier.
  • Giet de groente af, doe bloemkool in de ovenschaal.
  • Strooi de geraspte oude kaas erover.
  • Doe ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten en laat mooi goudbruin worden.

 

Ze eventueel de grill laatste paar minuten even aan.

KPK

12 oktober 2018

bottom of page