top of page

Dosa van kikkererwtenbloem (Besan)

Over het recept

Dosa, hoort er echt bij als je toch een iIndiaase gerechtjes maakt.

Porties:

6 stuks

Regio:

Azië

Keuken:

Indiaans

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

45 min

Gang/gerecht:

Bijgerecht

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 150 gr kikkererwtenbloem
  • 150 gr bloem
  • 2 tl mosterdzaad
  • 1 el geelwortel/Kurkuma/koenjit
  • water
  • Snuf zout

Optioneel: knoflook en/of kaas (maar met kaas is het niet meer vegan)

Mis en Place

Meng de kikkererwtenbloem, bloem, geelwortel, zout en mosterdzaad met het water tot een beslag.

Voeg zover water toe totdat het beslag net iets dunner is dan pannenkoekenbeslag.

Laat minimaal 30 minuten rusten.

Bereiding

Bak in een droge koekenpan de Dosa in 1,5 minuut lichtbruin.

Voeg optioneel knoflook of kaas toe.

Draai de Dosa om en bak ook de andere kant lichtbruin.


Lekker met Dahl.

KPK

18 maart 2018

bottom of page