top of page
Dosa van kikkererwtenbloem (Besan)
Over het recept
Dosa, hoort er echt bij als je toch een iIndiaase gerechtjes maakt.
Dosa van kikkererwtenbloem 03.jpg
Dosa van kikkererwtenbloem 02.jpg
Dosa van kikkererwtenbloem 03.jpg
1/2
Porties:
6 stuks
Regio:
Azië
Keuken:
Indiaans
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
45 min
Gang/gerecht:
Bijgerecht
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 150 gr kikkererwtenbloem
- 150 gr bloem
- 2 tl mosterdzaad
- 1 el geelwortel/Kurkuma/koenjit
- water
- Snuf zout
Optioneel: knoflook en/of kaas (maar met kaas is het niet meer vegan)
Mis en Place
Meng de kikkererwtenbloem, bloem, geelwortel, zout en mosterdzaad met het water tot een beslag.
Voeg zover water toe totdat het beslag net iets dunner is dan pannenkoekenbeslag.
Laat minimaal 30 minuten rusten.
Bereiding
Bak in een droge koekenpan de Dosa in 1,5 minuut lichtbruin.
Voeg optioneel knoflook of kaas toe.
Draai de Dosa om en bak ook de andere kant lichtbruin.
Lekker met Dahl.
KPK
18 maart 2018
bottom of page