top of page
Dahl met tomaat
Over het recept
Heerlijk Indiaas bijgerecht.
Dahl 2 01.jpg
Dahl 2 02.jpg
Dahl 2 03.jpg
Dahl 2 01.jpg
1/3
Porties:
4 personen
Regio:
Azië
Keuken:
Indiaans
Werktijd:
45 min
Totale bereiding:
60 min
Gang/gerecht:
Bijgerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 250 gr gele spliterwten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm gember
- 3 tomaten of een blik tomatenstukjes
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl geelwortel
- 1 el masala (currypoeder)
- naar smaak zout
- 1 el bakolie
Mis en Place
Pel en snij de uit in kleine stukjes.
Schil en rasp de gember.
Schil en rasp de knoflook.
Snij de tomaat in kleine stukjes
Bereiding
Ik week de spliterwten voor maar dat hoeft niet.
Kook de spliterwten in 30 minuten gaar.
Neem een erwt tussen je vingers als hij uiteen valt zijn de erwten gaar.
Bak de ui glazig.
Voeg knoflook en gember toe.
Voeg de masala, chilipoeder, zout en geelwortel toe en laat even meebakken.
Spliterwten met kookvocht toevoegen en minimaal 10 minuten laten indampen.
Garneren met gebakken uit en/of tomaat.
Lekker met Dosa
KPK
22 maart 2018
bottom of page