top of page

Dahl met tomaat

Over het recept

Heerlijk Indiaas bijgerecht.

print.png

Porties:

4 personen

Regio:

Azië

Keuken:

Indiaans

Werktijd:

45 min

Totale bereiding:

60 min

Gang/gerecht:

Bijgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 250 gr gele spliterwten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 tomaten of een blik tomatenstukjes
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl geelwortel
  • 1 el masala (currypoeder)
  • naar smaak zout
  • 1 el bakolie

Mis en Place

Pel en snij de uit in kleine stukjes.

Schil en rasp de gember.

Schil en rasp de knoflook.

Snij de tomaat in kleine stukjes

Bereiding

Ik week de spliterwten voor maar dat hoeft niet.

Kook de spliterwten in 30 minuten gaar.

Neem een erwt tussen je vingers als hij uiteen valt zijn de erwten gaar.


Bak de ui glazig.

Voeg knoflook en gember toe.

Voeg de masala, chilipoeder, zout en geelwortel toe en laat even meebakken.

Spliterwten met kookvocht toevoegen en minimaal 10 minuten laten indampen.

 

Garneren met gebakken uit en/of tomaat.

 

Lekker met Dosa


KPK

22 maart 2018

bottom of page