top of page

Koreaanse aardappelpannenkoekjes

Over het recept

Deze Koreaanse aardappelpannenkoekjes zijn knapperig van buiten en zacht van binnen, perfect als smakelijke snack of bijgerecht!

print.png

Porties:

15 tot 20 stuks

Regio:

Azië

Keuken:

Koreaans

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

40 min

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Gemiddeld

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 grote ui
  • 2 eieren
  • 2 el maizena
  • naar smaak peper en zout
  • paar el zonnebloemolie om in te bakken

Mis en Place

Rasp de aardappelen grof.

Snipper de ui.

​De geraspte aardappelen, uien, eieren en maizena met peper en zout in een kom goed mengen.

Bereiding

Olie in koekenpan verhitten.

Schep steeds 1 volle eetlepel van het mengsel in de pan en strijk het glad met de lepel zodat de pannenkoekjes ongeveer 6 cm doorsnee hebben.

Bak in 3 minuten goudbruin en draai om met een spatel, bak de pannenkoek nog een minuut of 2.

Zet het vuur niet te hoog van dan verbranden de pannenkoekjes!

Er kunnen meer pannenkoekjes tegelijk in de koekenpan gebakken worden.

Hou de pannenkoekjes warm (in en lauwe oven of aluminiumfolie).

Lekker met Koreaanse sojadip.

KPK

24 februari 2018

bottom of page