Koreaanse aardappelpannenkoekjes
Over het recept
Deze Koreaanse aardappelpannenkoekjes zijn knapperig van buiten en zacht van binnen, perfect als smakelijke snack of bijgerecht!
Porties:
15 tot 20 stuks
Regio:
Azië
Keuken:
Koreaans
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
40 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Gemiddeld
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 grote ui
- 2 eieren
- 2 el maizena
- naar smaak peper en zout
- paar el zonnebloemolie om in te bakken
Mis en Place
Rasp de aardappelen grof.
Snipper de ui.
De geraspte aardappelen, uien, eieren en maizena met peper en zout in een kom goed mengen.
Bereiding
Olie in koekenpan verhitten.
Schep steeds 1 volle eetlepel van het mengsel in de pan en strijk het glad met de lepel zodat de pannenkoekjes ongeveer 6 cm doorsnee hebben.
Bak in 3 minuten goudbruin en draai om met een spatel, bak de pannenkoek nog een minuut of 2.
Zet het vuur niet te hoog van dan verbranden de pannenkoekjes!
Er kunnen meer pannenkoekjes tegelijk in de koekenpan gebakken worden.
Hou de pannenkoekjes warm (in en lauwe oven of aluminiumfolie).
Lekker met Koreaanse sojadip.
KPK
24 februari 2018