top of page

Koreaanse sojadip

Over het recept

Deze Koreaanse sojadip is de perfecte smaakmaker bij Dim Sum, pot stickers en knapperige aardappelkoekjes.

print.png

Porties:

1 bakje

Regio:

Azië

Keuken:

Koreaans

Werktijd:

10 min

Totale bereiding:

10 min

Gang/gerecht:

Saus / dressing

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 60 ml sojasaus (Japanse)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 2 lente-uitjes (of een klein preitje)
  • 4 tl sesamzaadjes
  • 1 stemgember
  • 1 el witte wijn
  • 1 el sesamolie
  • naar smaak suiker

Mis en Place

geen

Bereiding

Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan goudbruin, schud de pan regelmatig (pas op dat ze niet verbranden). Als ze goudbruin zijn gekleurd haal ze uit de pan!

De pan is nog heet en de zaadjes kunnen alsnog verbranden als je ze in de pan laat.

Snij de stemgember in stukjes of reepjes.

Roer sojasaus, geperste knoflook, fijngesneden Spaanse peper, fijngesneden lente-ui, sesamzaadjes, stemgember, witte wijn en sesamolie door elkaar.

Voeg naar smaak suiker toe, en roer tot het is opgelost.

Lekker bij Dim Sum, pot stickers en (Koreaanse) aardappelkoekjes.

KPK

18 februari 2018

bottom of page