Koreaanse sojadip
Over het recept
Deze Koreaanse sojadip is de perfecte smaakmaker bij Dim Sum, pot stickers en knapperige aardappelkoekjes.
Porties:
1 bakje
Regio:
Azië
Keuken:
Koreaans
Werktijd:
10 min
Totale bereiding:
10 min
Gang/gerecht:
Saus / dressing
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 60 ml sojasaus (Japanse)
- 2 teentjes knoflook
- 1 Spaanse peper
- 2 lente-uitjes (of een klein preitje)
- 4 tl sesamzaadjes
- 1 stemgember
- 1 el witte wijn
- 1 el sesamolie
- naar smaak suiker
Mis en Place
geen
Bereiding
Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan goudbruin, schud de pan regelmatig (pas op dat ze niet verbranden). Als ze goudbruin zijn gekleurd haal ze uit de pan!
De pan is nog heet en de zaadjes kunnen alsnog verbranden als je ze in de pan laat.
Snij de stemgember in stukjes of reepjes.
Roer sojasaus, geperste knoflook, fijngesneden Spaanse peper, fijngesneden lente-ui, sesamzaadjes, stemgember, witte wijn en sesamolie door elkaar.
Voeg naar smaak suiker toe, en roer tot het is opgelost.
Lekker bij Dim Sum, pot stickers en (Koreaanse) aardappelkoekjes.
KPK
18 februari 2018