top of page

Kheema Bhurjee / Lamsgehakt met doperwten

Over het recept

Proef de heerlijke combinatie van kruiden, lamsgehakt en doperwten in deze smakelijke Kheema Bhurjee – een ware Indiase klassieker!

print.png

Porties:

6 personen

Regio:

Azië

Keuken:

Indiaans

Werktijd:

25 min

Totale bereiding:

35 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

750 gr lamsgehakt
6 kopjes basmati rijst
2 blik (400gr)  tomaten
1 blikje tomatenpuree
100 gr (diepvries) doperwten
8 muntblaadjes
4 cm gember
3 rode pepers
2 el verse koriander
3 uien
1 ot knoflook (ot = olifanten teen) of 3 gewone tenen knoflook
wat (1 el) nigela zaad (optioneel)
wat (2,5 el) masala
wat (2 tl) geelwortel/turmeric
wat (1 el) djinten zaad
wat (1 el) ketoembar
wat (1 el) zwart mosterd zaad

naar smaak peper en zout​

 

Andere benodigdheden: Braadpan

 

In de lijst met ingrediënten staat vaak onder de hoeveelheid "wat". De hoeveelheden zijn bij ons een beetje op de gok gebruikt en is afhankelijk wat je lekker vind en wat je in huis hebt....en als je het niet in huis hebt is er ook geen man over boord. "Wat"; tussen een theelepel en een eetlepel.

Mis en Place

Snipper peper (verwijder de zaadlijsten) en de ui.

Rasp de gember en de knoflook.

Hak/snijd de munt in kleine stukjes.

Bereiding

Bak de uitjes glazig in een braadpan.

Als glazig gooi alle specerijen erbij er zet even aan dat de smaken loskomen.

Doe dan het raspmengsel, gember en knoflook, erbij en roer lekker door!

Kook de rijst (volgens verpakking)

Voeg de de lamsgehakt toe en roer goed om zodat het vermengd.

De gesnipperde peper en tomatenpuree toevoegen.

Daarna de blikken tomaat en doperwten erbij (en wij hadden nog wat peultjes over die we erbij hebben gedaan).

Even aan de kook brengen.

Alles goed door roeren en dan 15 min op laag vuur laten pruttelen.

Proef en breng op smaak met peper en zout.

Rijst opscheppen en daarover de lamsgehakt, wat gehakte munt over strooien en je bent klaar om uit te serveren.

KPK

14 juli 2018

bottom of page