Kheema Bhurjee / Lamsgehakt met doperwten
Over het recept
Proef de heerlijke combinatie van kruiden, lamsgehakt en doperwten in deze smakelijke Kheema Bhurjee – een ware Indiase klassieker!
Porties:
6 personen
Regio:
Azië
Keuken:
Indiaans
Werktijd:
25 min
Totale bereiding:
35 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
750 gr lamsgehakt
6 kopjes basmati rijst
2 blik (400gr) tomaten
1 blikje tomatenpuree
100 gr (diepvries) doperwten
8 muntblaadjes
4 cm gember
3 rode pepers
2 el verse koriander
3 uien
1 ot knoflook (ot = olifanten teen) of 3 gewone tenen knoflook
wat (1 el) nigela zaad (optioneel)
wat (2,5 el) masala
wat (2 tl) geelwortel/turmeric
wat (1 el) djinten zaad
wat (1 el) ketoembar
wat (1 el) zwart mosterd zaad
naar smaak peper en zout
Andere benodigdheden: Braadpan
In de lijst met ingrediënten staat vaak onder de hoeveelheid "wat". De hoeveelheden zijn bij ons een beetje op de gok gebruikt en is afhankelijk wat je lekker vind en wat je in huis hebt....en als je het niet in huis hebt is er ook geen man over boord. "Wat"; tussen een theelepel en een eetlepel.
Mis en Place
Snipper peper (verwijder de zaadlijsten) en de ui.
Rasp de gember en de knoflook.
Hak/snijd de munt in kleine stukjes.
Bereiding
Bak de uitjes glazig in een braadpan.
Als glazig gooi alle specerijen erbij er zet even aan dat de smaken loskomen.
Doe dan het raspmengsel, gember en knoflook, erbij en roer lekker door!
Kook de rijst (volgens verpakking)
Voeg de de lamsgehakt toe en roer goed om zodat het vermengd.
De gesnipperde peper en tomatenpuree toevoegen.
Daarna de blikken tomaat en doperwten erbij (en wij hadden nog wat peultjes over die we erbij hebben gedaan).
Even aan de kook brengen.
Alles goed door roeren en dan 15 min op laag vuur laten pruttelen.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Rijst opscheppen en daarover de lamsgehakt, wat gehakte munt over strooien en je bent klaar om uit te serveren.
KPK
14 juli 2018