top of page

Geroerbakte biefstuk met paprika

Over het recept

Geroerbakte biefstuk met paprika kwam bij ons op tafel tijdens ons "10 euro koken"-experiment, een geweldige manier om de zelfstandigheid van onze zoons te stimuleren. Een simpel, betaalbaar en ontzettend lekker gerecht dat sindsdien favoriet is gebleven!

Porties:

4 personen

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

20 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 400 gr biefstuk
  • 3 paprika’s (verschillende kleuren)
  • 3 voorjaarsuien
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el bakolie / plantaardige olie
  • 5 el ketjap manis / zoete sojasaus
  • 6 el azijn of rijstazijn of citroensap (mag iets meer of minder zijn, naar smaak)
  • naar smaak zout en peper

Optioneel: verse rode peper

 

Andere benodigdheden: Wok

Mis en Place

Snijd de biefstuk in dunne plakjes.

Snijd de paprika’s in reepjes.

Maak de voorjaarsuien schoon en snij in grove stukken

Pel de ui en de knoflook.

Snij de ui in reepjes

Hak de knoflook fijn.

Bereiding

Doe de ketjap en azijn in de kommetje en proef of je de verhouding zoet/zuur voor jou goed is.

Voeg vers gemalen peper en zout naar smaak toe (en optioneel fijngesneden rode peper).

Verhit een wok 1 minuut op hoog vuur.

Giet de olie erin en laat goed heet worden.

Fruit de knoflook een paar seconden en doe het vlees erbij en roerbak 30 seconden.

Voeg het ketjap/azijn-mengsel toe en roerbak 1 minuut.

Schep paprika’s, de voorjaarsuien en de ui door het vlees en bak nog 1 minuut.

Lekker met pandan of basmati rijst.

KPK

21 maart 2018

bottom of page