Forel Papillote
Aantal: 4 stuks
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 10 min
Totale bereiding: 20 min​​
​
Ingrediënten
-
4 forellen
-
Bosje peterselie
-
Bosje dille
-
100 ml visbullion
-
2 sjalotjes
of kleine uitjes -
1 winterpeen
of 5 worteltjes -
naar smaak zout en peper
​
Als je prei of andere groente hebt kan je die ook gebruiken voor de visvulling.
​
Andere benodigdheden
Alu-folie
Heerlijke en simple manier om forel klaar te maken. Wij hebben het gegeten met Citroen-risotto en mierikswortelsaus.
Mis en place
Spoel forellen schoon, en zout ze van binnen en buiten.
Hak de uien en de wortelen fijn (en eventueel andere groenten.
Hak de peterselie en de dille fijn en vermeng met de fijngehakte groeten.
​
​
Bereiding
Vul elke forel met het groente-kruidenmengsel.
Maak 4 vellen aluminiumfolie en bestrijk deze licht met olie.
Leg op elk stuk folie een forel
Voeg 2 eetlepels visbouillon toe en vouw de folie losjes om de forel dicht. Zet apart.
​
Verwarm de oven op 180°C.
​
Leg de pakketjes op een rooster en plaats er tegen het lekken een ovenplaat onder.
​
De forellen zijn na 15 minuten klaar.
​
KPK/12mei18
​