top of page

Forel Papillote

Aantal:           4 stuks  

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         10 min

Totale bereiding: 20 min​​

Ingrediënten

  • 4          forellen

  • Bosje      peterselie

  • Bosje      dille

  • 100 ml     visbullion

  • 2          sjalotjes
            of kleine uitjes

  • 1          winterpeen
            of 5 worteltjes

  • naar smaak zout en peper

Als je prei of andere groente hebt kan je die ook gebruiken voor de visvulling.

Andere benodigdheden

Alu-folie 

Heerlijke en simple manier om forel klaar te maken. Wij hebben het gegeten met Citroen-risotto en mierikswortelsaus.

Mis en place

Spoel forellen schoon, en zout ze van binnen en buiten.

Hak de uien en de wortelen fijn (en eventueel andere groenten.

Hak de peterselie en de dille fijn en vermeng met de fijngehakte groeten.

Bereiding

Vul elke forel met het groente-kruidenmengsel.  

Maak 4 vellen  aluminiumfolie en bestrijk deze licht met olie.  

Leg op elk stuk folie een forel

Voeg 2 eetlepels visbouillon toe en vouw de folie losjes om de forel dicht. Zet apart.

Verwarm de oven op 180°C.

Leg de pakketjes op een rooster en plaats er tegen het lekken een ovenplaat onder.

De forellen zijn na 15 minuten klaar.

KPK/12mei18

bottom of page