Eggplant with yogurt
About the recipe
Original recipe is from Otolegi from his cookbook; Simple. We have adjusted the amounts of spices in particular so that it gets a more pronounced Asian taste. We also like it as a side dish with Indian menu/dishes.
Servings:
4 persons
Region:
-
Kitchen:
-
Working hours:
30 min
Total preparation:
1,5 Hours
Course/dish:
Side dish
M, f, v or v
Vegan
Material:
-
Season:
-
Complexity:
Simple
Ingredients and supplies
For Eggplant
- 4 Eggplants
- 70 ml oil
- 50 g pomegranate seeds (from the box)
- half a bunch of coriander
For Curry Yoghurt
- 300 ml Greek yogurt
- 1 tbsp curry powder
- 1 tsp turmeric
- zest of 1 lemon and the juice of the same lemon
- 2 tbsp garam masala
- some salt
- some sugar
- 1 tsp cumin seeds
For Almond Crumble
- 1 onion (large)
- 1 tsp curry powder
- 50 g flaked almonds
- some salt
- Optional: 1 tbsp honey (optional, but I wouldn't do it!)
Prep-work
De yohgurt:
Mik de kerriepoeder, Kurkema, citroenrasp en -sap in de yoghurt. Ook de garam masala en eventueel komijnzaad erbij.
Roer geheel goed door.
Breng op smaak met peper, zout.
Heel soms is het nuttig om een beetje suiker toe te voegen, maar wees voorzichtig het moet niet zoet worden.
Zet in koelkast tot gebruik.
De hartige amandecrumble:
Snijd de ui in dunne plakjes (ik doe wat hele en halve ringen).
Verhit wat olie in een koekenpan op half hoog "vuur".
Bak de uit tot se een beetje gekleurd zijn, neem de tijd!
Voeg de kerriepoer, geschaafde amandelen en wat zout toe.
Verdeel (als je echt wilt) nu de honing. Weet wat je doet, wij vinden het er niet lekkerder op worden!
Laat even doorbakken op laag vuur.
Laat dan afkoelen.
Zet weg tot gebruik.
De Aubergines:
Was de Aubergines, snijd de "kontjes" er vanaf.
Nu wil Otolegi dat je met een dunschiller reepjes horizontaal afschild, voor een leuk paars/blank streepje aan de zijkant van de plakjes....dat doen we dus niet Onzin.
Snijd in plakken van ongeveer een centimeter. Doe in een bak.
Doe peper, zout en olie in de bak en meng goed door.
Leg de plakken op keukenpapier op de bakplaat.
Rooster in de aubegines in ongeveer 45 min (onze oven 1 uur) gaar en donker bruin in oven met onderwarmte op 200 graden. Je kan ze halverwegen even draaien, duurt dan wel iets langer omdat je de warmte verliest door open/dicht doen van de oven.
Lauw warm opdienen is het lekkerst maar je kan het ook laten afkoelen en wegzetten tot gebruik.
Preparation
Building the dish.
- Roughly chop the coriander.
- Take a large bowl or plate.
- First divide the aubergines over the plate.
- Divide the yoghurt over the aubergines.
- If you still have aubergines, repeat the previous 2 points.
Just before serving:
- Divide the almond crumble over the plate.
- Finally, divide the pomegranate seeds and the coriander over the plate.
KPK
27 december 2022