top of page

Eggplant with yogurt

About the recipe

Original recipe is from Otolegi from his cookbook; Simple. We have adjusted the amounts of spices in particular so that it gets a more pronounced Asian taste. We also like it as a side dish with Indian menu/dishes.

print.png

Servings:

4 persons

Region:

-

Kitchen:

-

Working hours:

30 min

Total preparation:

1,5 Hours

Course/dish:

Side dish

M, f, v or v

Vegan

Material:

-

Season:

-

Complexity:

Simple

Ingredients and supplies

For Eggplant

  • 4 Eggplants
  • 70 ml oil
  • 50 g pomegranate seeds (from the box)
  • half a bunch of coriander

For Curry Yoghurt

  • 300 ml Greek yogurt
  • 1 tbsp curry powder
  • 1 tsp turmeric
  • zest of 1 lemon and the juice of the same lemon
  • 2 tbsp garam masala
  • some salt
  • some sugar
  • 1 tsp cumin seeds

For Almond Crumble

  • ​1 onion (large)​
  • 1 tsp curry powder
  • 50 g flaked almonds
  • some salt
  • Optional: 1 tbsp honey (optional, but I wouldn't do it!)

Prep-work

De yohgurt: 

  • Mik de kerriepoeder, Kurkema, citroenrasp en -sap in de yoghurt. Ook de garam masala en eventueel komijnzaad erbij. 

  • Roer geheel goed door. 

  • Breng op smaak met peper, zout. 

  • Heel soms is het nuttig om een beetje suiker toe te voegen, maar wees voorzichtig het moet niet zoet worden. 

  • Zet in koelkast tot gebruik. 

De hartige amandecrumble: 

  • Snijd de ui in dunne plakjes (ik doe wat hele en halve ringen). 

  • Verhit wat olie in een koekenpan op half hoog "vuur". 

  • Bak de uit tot se een beetje gekleurd zijn, neem de tijd! 

  • Voeg de kerriepoer, geschaafde amandelen en wat zout toe. 

  • Verdeel (als je echt wilt) nu de honing. Weet wat je doet, wij vinden het er niet lekkerder op worden! 

  • Laat even doorbakken op laag vuur. 

  • Laat dan afkoelen. 

  • Zet weg tot gebruik. 

De Aubergines: 

  • Was de Aubergines, snijd de "kontjes" er vanaf. 

  • Nu wil Otolegi dat je met een dunschiller reepjes horizontaal afschild, voor een leuk paars/blank streepje aan de zijkant van de plakjes....dat doen we dus niet Onzin. 

  • Snijd in plakken van ongeveer een centimeter. Doe in een bak. 

  • Doe peper, zout en olie in de bak en meng goed door. 

  • Leg de plakken op keukenpapier op de bakplaat. 

  • Rooster in de aubegines in ongeveer 45 min (onze oven 1 uur) gaar en donker bruin in oven met onderwarmte op 200 graden. Je kan ze halverwegen even draaien, duurt dan wel iets langer omdat je de warmte verliest door open/dicht doen van de oven. 

Lauw warm opdienen is het lekkerst maar je kan het ook laten afkoelen en wegzetten tot gebruik.

Preparation

Building the dish.

  • Roughly chop the coriander.
  • Take a large bowl or plate.
  • First divide the aubergines over the plate.
  • Divide the yoghurt over the aubergines.
  • If you still have aubergines, repeat the previous 2 points.

Just before serving:

  • Divide the almond crumble over the plate.
  • Finally, divide the pomegranate seeds and the coriander over the plate.

KPK

27 december 2022

bottom of page