top of page
Zure haringsalade
Over het recept
Ik kan hier soms ontzettende trek in hebben. Fris zurig op een toastje (lekker retro), geroosterde boterham, stokbroodje of gewoon zo een schep in je mond! Net gemaakt lekker, avondje in de koelkast, gekoeld ...... heerlijk op een warme dag bij de borrel!!
DALL·E 2024-12-14 17.10.08 - A square logo featuring a prince looking directly forward, holding a kitchen whisk and a spatula in each hand, styled in a minimalist and modern desig.webp
DALL·E 2024-12-14 17.10.08 - A square logo featuring a prince looking directly forward, holding a kitchen whisk and a spatula in each hand, styled in a minimalist and modern desig.webp
1/1
Porties:
4 tot 6 man
Regio:
Europa
Keuken:
Hollands
Werktijd:
20 min
Totale bereiding:
20 min
Gang/gerecht:
Snack & borrel
V, v, v of v
Vis
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
-
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 pot zure haring
- 500 gr bietjes (voorgekookt)
- 1 grote ui
- 100 gr augurkjes/cornichons
- 3 el mayonaise (kan je ook vervangen Turkse yoghurt)
- wat peper
Mis en Place
- Snipper de ui.
- Snijd de augurkjes/cornichons klein.
- Snijd de bieten in blokjes van een halve cm (maar het luistert niet zo nauw, niet te klein en geen grote hompen....)
- Raspen kan zelfs ook, maar blokjes vind ik lekkerder.
Haring:
- Verwijder de rugvin van de haringen,
- snijd de helften van elkaar, en leg op elkaar
- snijd in de lengte in tweeen
- Snijd de reepjes in stukjes van 0,5 tot 1 cm
Bereiding
Mik alles in de schaal of plastic bak.
Draai er wat verse peper in.
Roer goed zodat alles een vaag rode/roze kleur heeft gekregen (ziet er niet uit! maar wel lekker!).
Proeven!
Klaar is Kees! Laat de borrel maar beginnen.
Ook lekker met 3 of 4 in stukken gesneden gekookte aardappeltjes.
KPK
14 juli 2018
bottom of page