top of page

Zure haringsalade

Over het recept

Ik kan hier soms ontzettende trek in hebben. Fris zurig op een toastje (lekker retro), geroosterde boterham, stokbroodje of gewoon zo een schep in je mond! Net gemaakt lekker, avondje in de koelkast, gekoeld ...... heerlijk op een warme dag bij de borrel!!

print.png

Porties:

4 tot 6 man

Regio:

Europa

Keuken:

Hollands

Werktijd:

20 min

Totale bereiding:

20 min

Gang/gerecht:

Snack & borrel

V, v, v of v

Vis

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

-

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 pot zure haring
  • 500 gr bietjes (voorgekookt)
  • 1 grote ui
  • 100 gr augurkjes/cornichons
  • 3 el mayonaise (kan je ook vervangen Turkse yoghurt)
  • wat peper

Mis en Place

  • Snipper de ui.
  • Snijd de augurkjes/cornichons klein.​
  • Snijd de bieten in blokjes van een halve cm (maar het luistert niet zo nauw, niet te klein en geen grote hompen....)
  • Raspen kan zelfs ook, maar blokjes vind ik lekkerder.​

Haring:

  • Verwijder de rugvin van de haringen,
  • snijd de helften van elkaar, en leg op elkaar
  • snijd in de lengte in tweeen
  • Snijd de reepjes in stukjes van 0,5 tot 1 cm

Bereiding

Mik alles in de schaal of plastic bak.

Draai er wat verse peper in.

Roer goed zodat alles een vaag rode/roze kleur heeft gekregen (ziet er niet uit! maar wel lekker!).

Proeven!

Klaar is Kees! Laat de borrel maar beginnen.

Ook lekker met 3 of 4 in stukken gesneden gekookte aardappeltjes.

KPK

14 juli 2018

bottom of page