top of page

Zalm gebakken in de pan met boursinsaus

Over het recept

Zalm gebakken in de pan met boursinsaus is een eenvoudige en smakelijke manier om zalm te bereiden met minimale ingrediënten! Deze bereidingswijze zorgt voor een heerlijk knapperig huidje en een romige, smaakvolle saus die de vis perfect aanvult.

Porties:

4 stuks

Regio:

Europa

Keuken:

Frans

Werktijd:

10 min

Totale bereiding:

15 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vis

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 400 gr zalm
  • 2 el bloem
  • naar smaak peper en zout
  • wat plantaardige olie​

Voor de saus

  • 1 bakje (150g) boursin
  • klein uitje
  • 1 teentje knoflook

Mis en Place

Simple manier om met weinig middelen zalm lekker klaar te maken.

 

Het beschreven recept gaat goed en je krijgt een lekker knapperig huidje.

  • Altenlief om een krokante huid te krijgen is:
  • Verwijder de huid van de zalm
  • leg in de oven op 100 graden
  • laat in 10 tot 15 min drogen.

Als je dan de zalm hebt gebakken kan je de gedroogde knapperige huid bij het serveren weer op het stukje zalm leggen.

 

Zalm:

Snij de zalm in 4 gelijke delen van ongeveer 2,5 cm / 100 gr.

Bebloem de huidzijde van de zalm.

Bestrooi beide zijde met wat peper en zout.

 

Saus;

Snipper de ui en knoflook

Bereiding

Doe de olie in de pan en zet het vuur laag(!).

Leg de zalm op de huid in de pan, (als de olie heet is zal de huid "schrikken" en krom trekken.

Verhoog langzaam het vuur tot midden hoog en laat het huidje langzaam krokant worden.

Kijk af en toe even of het huidje krokant is.

Als het krokant is zet het vuur uit en draai de zalm om.

Nu heb je tijd om de borden op te maken.

Saus

Bak de uitjes even aan dat ze licht kleuren.

Doe de knoflook erbij en bak ook even aan.

Doe de boursin erbij en laat op zacht vuur smelten en roer regelmatig tot een smeuïg geheel.

Nu alleen de borden opmaken en je kan aan tafel.

KPK

15 juni 2018

bottom of page