top of page

Witvis met crumble uit de oven

Over het recept

Er zijn vele variaties mogelijk voor hartige crumble op vis. Ik heb dit keer gekozen voor een mediterrane smaak met salie, rozemarijn en een teentje knoflook. Lekker met geroosterde groenten en/of aardappelpuree.

print.png

Porties:

2 personen

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

25 min

Totale bereiding:

10 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vis

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 200 รก 300 gr witvis (kabeljauw, wijting, schol enz)

  • naar smaak peper en zout

Hartige crumble:

  • 1 a 2 handjes Panko

  • 1 handje geraspte oude kaas (of Pecorino of Parmezaan)

  • 2 takjes fijngesneden rozemarijn

  • 5-6 blaadjes salie

  • 1 teentje knoflook

  • 1,5 el fijngehakte kappertjes

  • Beetje olijfolie

  • maar smaak peper

  • 2 el dille (optioneel)

Mis en Place

Doe een beetje olie op de bodem van een ovenschaal.

Peper en zout de vis en leg in een ovenschaal.

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.


Meng in een grote kom de panko, fijngesneden rozemarijn, salie, geperste knoflook, fijngehakte kappertjes, dille, peper en fijn geraspte kaas.


Strooi de hartige crumble over de vis en spuit of druppel er een beetje olijfolie over.


Zet nog eens 12-15 minuten in de oven.

KPK

16 september 2018

bottom of page