Witvis met crumble uit de oven
Over het recept
Er zijn vele variaties mogelijk voor hartige crumble op vis. Ik heb dit keer gekozen voor een mediterrane smaak met salie, rozemarijn en een teentje knoflook. Lekker met geroosterde groenten en/of aardappelpuree.
Porties:
2 personen
Regio:
Europa
Keuken:
-
Werktijd:
25 min
Totale bereiding:
10 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vis
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
200 รก 300 gr witvis (kabeljauw, wijting, schol enz)
naar smaak peper en zout
Hartige crumble:
1 a 2 handjes Panko
1 handje geraspte oude kaas (of Pecorino of Parmezaan)
2 takjes fijngesneden rozemarijn
5-6 blaadjes salie
1 teentje knoflook
1,5 el fijngehakte kappertjes
Beetje olijfolie
maar smaak peper
2 el dille (optioneel)
Mis en Place
Doe een beetje olie op de bodem van een ovenschaal.
Peper en zout de vis en leg in een ovenschaal.
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng in een grote kom de panko, fijngesneden rozemarijn, salie, geperste knoflook, fijngehakte kappertjes, dille, peper en fijn geraspte kaas.
Strooi de hartige crumble over de vis en spuit of druppel er een beetje olijfolie over.
Zet nog eens 12-15 minuten in de oven.
KPK
16 september 2018