top of page
Vlaamse stoof
Over het recept
Heerlijk stoofvlees in bier gegaard.
vlaams stoofvlees 1.jpg
vlaams stoofvlees 2 .jpg
vlaams stoofvlees 6 .jpg
vlaams stoofvlees 1.jpg
1/6
Porties:
6 personen
Regio:
Europa
Keuken:
-
Werktijd:
45 min
Totale bereiding:
4,5 uur
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 2 kg stoofvlees (bijv. sucadelappen, riblappen)
- 6 uien
- 4 teentjes knoflook
- zout, peper
- bloem
- bakolijfolie
- 3 laurierblaadjes
- 2 thl gedroogde tijm
- 5 kruidnagels
- ½ thl nootmuskaat
- 4 bouillonblokjes
- 1 liter water
- 2 flesjes trappistbier naar keuze (bijv. Grimbergen, La Trappe, St.Bernardus)
Mis en Place
Pel en snipper de uien en de knoflook.Snijd het vlees in stukken van 2 x 2 cm en doe in een ruime plastic zak (ik gebruik een pedaalemmerzak).
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 140 gr.
- Strooi er wat zout en peper en zoveel bloem bij dat al het vlees goed bebloemd is.
- Neem een ruime ovenpan en doe daar het bier, het water, de kruiden en bouillonblokjes in en breng aan de kook en zet laag.
- Verhit wat bakolijfolie in een koekenpan en bak het vlees in delen rondom bruin.
Doe het bruin gebraden vlees in de ovenpan met kokend vocht. - Bak daarna de uien zo’n 3 minuten en doe er dan de knoflook bij, bak deze 1 minuut mee en doe het bij het vlees in de ovenpan.
- Breng alles aan de kook, doe het deksel op de pan en zet in de oven voor 3,5 uur, zodat alles lekker langzaam kan pruttelen en garen.
- Haal de pan uit de oven en roer ff lekker door en geniet van de heerlijke geur ervan.
Ga op zoek naar de laurierblaadjes en kruidnagels en verwijder deze uit de stoof.
Heerlijk met (zelfgemaakte) frietjes en (zelfgemaakte yoghurt-) mayonaise.
KPJ
18 maart 2018
bottom of page