top of page

Venkel, geroosterd in de oven

Over het recept

Geroosterde venkel heeft een heerlijke anijsachtige smaak en is perfect als bijgerecht bij gebakken zalm! Dit eenvoudige, maar smaakvolle gerecht voegt een frisse en aromatische touch toe aan je maaltijd.

print.png

Porties:

4 personen

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

45 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 3 venkelknollen
  • wat olijfolie, extra vergine
  • halve citroen
  • naar smaak peper en zout
  • 2 takjes tijm of halve el gedroogde tijn
  • 2 takjes rozemarijn of 1 el gedroogde rozemarijn

Mis en Place

Snijd de de loof van de venkel, snijd fijn en bewaar

Verwijden de harde kern van de venkel en pel de venkelbladen.

Snijd de harde venkel kern in dunne plakjes/stukjes en snijd de bladen in repen.

Als je verse rozemarijn en tijm hebt snijd het fijn.

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Doe de venkel in de ovenschaal.

Draai er uit de molen (of strooi los zout) over de venkel stukken

Besprenkel de venkel met de olie (royaal)

Draai er peper over heen. (wij hebben er ook gekneusde zwarte peper over gedaan).

Strooi de tijn en rozemarijn erover.

Doe in de oven voor ongeveer 45 min (na 30 minuten even kijken)

Vlak voor het uitserveren de fijn gesneden venkelloof verdelen en besprenkelen met wat sap van een halve citroen over schaal waar in je opdient.

KPK

15 juni 2018

bottom of page