Venkel, geroosterd in de oven
Over het recept
Geroosterde venkel heeft een heerlijke anijsachtige smaak en is perfect als bijgerecht bij gebakken zalm! Dit eenvoudige, maar smaakvolle gerecht voegt een frisse en aromatische touch toe aan je maaltijd.
Porties:
4 personen
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
45 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 3 venkelknollen
- wat olijfolie, extra vergine
- halve citroen
- naar smaak peper en zout
- 2 takjes tijm of halve el gedroogde tijn
- 2 takjes rozemarijn of 1 el gedroogde rozemarijn
Mis en Place
Snijd de de loof van de venkel, snijd fijn en bewaar
Verwijden de harde kern van de venkel en pel de venkelbladen.
Snijd de harde venkel kern in dunne plakjes/stukjes en snijd de bladen in repen.
Als je verse rozemarijn en tijm hebt snijd het fijn.
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe de venkel in de ovenschaal.
Draai er uit de molen (of strooi los zout) over de venkel stukken
Besprenkel de venkel met de olie (royaal)
Draai er peper over heen. (wij hebben er ook gekneusde zwarte peper over gedaan).
Strooi de tijn en rozemarijn erover.
Doe in de oven voor ongeveer 45 min (na 30 minuten even kijken)
Vlak voor het uitserveren de fijn gesneden venkelloof verdelen en besprenkelen met wat sap van een halve citroen over schaal waar in je opdient.
KPK
15 juni 2018