top of page

Varkenswangetjes in trappist

Over het recept

Gewoon heerlijk.

Porties:

16 stuks

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

3 uur

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 6 varkenswangen
  • 4-5 fijngesneden uien
  • 4-6 fijngesneden tenen knoflook
  • 100 gr gerookt spek (optioneel)
  • 1 flesje trappistenbier
  • 2 el mosterd
  • 1 tl tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml fond (rund of kalf) kun je vervangen voor bouillonblokjes
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el bloem
  • naar smaak peper en zout
  • bakje room (optioneel)

Mis en Place

Snijd de uien en knoflook fijn.

Niet moeilijk over doen maar bekijk de varkenswangen en probeer zoveel mogelijk de vliezen, harde stukken en loshangend vet weg.

 

In het originele recept werd room toegevoegd. Wij hebben dit weggelaten.

De saus was zo als erg lekker.

Bereiding

Peper en zout de wangetjes.

Bak de varkenswangen in wat olie en boter aan.

Haal ze uit de pan,

 

en

bak in dezelfde pan de ui bruin voeg op het laatst de bloem toe en bak nog 2 minuten.

Voeg bier, mosterd, kruiden, azijn  en fond toe.

Roer goed door.

Gaar het vlees in 2 - 2,5 uur.

Proef!

 

Nog wat azijn? Peper of zout?

In het originele recept werd room toegevoegd. Wij hebben dit weggelaten. De saus was zo als erg lekker.

KPK

10 september 2018

bottom of page