top of page

Tiramisu

Over het recept

Meest favoriete dessert dat nog regelmatig wordt gemaakt.

Porties:

6 personen

Regio:

Europa

Keuken:

Italiaans

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

3,5 uur

Gang/gerecht:

Nagerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Gemiddeld

Ingrediënten en benodigdheden

  • 500 gr mascarpone
  • 5 eieren
  • 5 el poedersuiker
  • 40 lange vingers
  • 2 kopjes koude espresso (zonder suiker)
  • 2 el marsala (Italiaanse dessert wijn)
  • wat bittere cacaopoeder, ongezoet

Mis en Place

Geen

Bereiding

Maken van de vulling:

Scheid dooier en eiwitten.

Klop de eierdooiers met de suiker tot de suiler is opgenomen

Voeg de mascarpone toe en roer en meng tot een homogene massa.

Sla de eiwitten stijf (tot je mooi pieken/punten kan trekken).

Spatel de ei-massa hier voorzichting door heel, moet luchtig blijven.

Meng de Marsala en afgekoelde espresso, in een schaal/diep bord

Doop de langevingers 1 voor 1 hier kort in.

Bouwen van de Tiramisu:

Bedek de bodem (ongeveer de helft) met de lange vingers.

Leg hierover de helft van de vulling

Leg hierover weer de lange vingers.

Doe de rest van de vulling erover.

Zet minimaal 3 uur in de koelkast! Liefst langer ... 12 uur?!

Voor serveren strooi wat cacaopoeder over de Tiramisu (als je hebt door fijn zeefje).

KPK

24 december 2022

bottom of page