Tiramisu
Over het recept
Meest favoriete dessert dat nog regelmatig wordt gemaakt.
Porties:
6 personen
Regio:
Europa
Keuken:
Italiaans
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
3,5 uur
Gang/gerecht:
Nagerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Gemiddeld
Ingrediënten en benodigdheden
- 500 gr mascarpone
- 5 eieren
- 5 el poedersuiker
- 40 lange vingers
- 2 kopjes koude espresso (zonder suiker)
- 2 el marsala (Italiaanse dessert wijn)
- wat bittere cacaopoeder, ongezoet
Mis en Place
Geen
Bereiding
Maken van de vulling:
Scheid dooier en eiwitten.
Klop de eierdooiers met de suiker tot de suiler is opgenomen
Voeg de mascarpone toe en roer en meng tot een homogene massa.
Sla de eiwitten stijf (tot je mooi pieken/punten kan trekken).
Spatel de ei-massa hier voorzichting door heel, moet luchtig blijven.
Meng de Marsala en afgekoelde espresso, in een schaal/diep bord
Doop de langevingers 1 voor 1 hier kort in.
Bouwen van de Tiramisu:
Bedek de bodem (ongeveer de helft) met de lange vingers.
Leg hierover de helft van de vulling
Leg hierover weer de lange vingers.
Doe de rest van de vulling erover.
Zet minimaal 3 uur in de koelkast! Liefst langer ... 12 uur?!
Voor serveren strooi wat cacaopoeder over de Tiramisu (als je hebt door fijn zeefje).
KPK
24 december 2022