Thaise kipsalade
Over het recept
Lekker simpel bijgerechtje.
Porties:
4 personen
Regio:
Azië
Keuken:
Thais
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
Bijgerecht
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
Salade:
- halve spitskool
- 2 middelgrote wortelen
- 1 bosje munt
- 1 kipfilet
Dressing:
- 1 ui
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm gemberwortel
- 1 el suiker
- 3 el Thaise vissaus (Nam pla)
- 2 el citroensap
- 1,5 tl rijstazijn
- wat zwarte peper
- 3 el plantaardige olie
Mis en Place
Meng in een kom de rode peper, knoflook, suiker, gember, het citroensap, rijstazijn , de vissaus, olie, ui en zwarte peper naar smaak. (Ik laat de suiker ook wel eens weg).
Laat dit mengsel minimaal 30 minuten staan.
Snij de ui in halve ringen.
Snij de rode peper in kleine stukjes (zonder zaad en zaadlijsten is hij minder pittig).
Hak de knoflook en de gember in kleine stukjes.
Snij de kool fijn
Schrap/schil de wortels schoon en rasp ze grof
Snij de munt fijn.
Bereiding
Pocheer de kip in 15 minuten gaar, laat afkoelen en scheur in kleine stukjes uiteen.
Meng in een kom de kool, wortels, de munt en de kip en hussel de dressing er goed doorheen.
Proef of er nog zout of peper bij moet.
KPK
21 maart 2018