top of page
Surinaamse chutney
Over het recept
Lekker in een maatijd om wat "pit" toe te voegen, op een boterham met pindakaas of gewoon met kaar of worst.
DALL·E 2024-12-13 17.28.58 - A square logo featuring a prince in a royal pose, holding a kitchen whisk and a spatula, styled in a minimalist and modern design. The colors used are.webp
DALL·E 2024-12-13 17.28.58 - A square logo featuring a prince in a royal pose, holding a kitchen whisk and a spatula, styled in a minimalist and modern design. The colors used are.webp
1/1
Porties:
grote pot
Regio:
Zuid-Amerika
Keuken:
Surinaams
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 2 uien
- 4 of 5 Madam Jeannette
- 2 blikken gepelde tomaten of 1 kilo verse tomaten
- 3 el masala curry
- naar smaak peper
- naar smaak zout
- scheutje azijn
- scheutje zonnebloemolie
Mis en Place
Geen
Bereiding
Bak de uien glazig in de zonnebloemolie, voeg de knoflook toe, laat even pruttelen.
Voeg de rest toe, laat lang pruttelen / inkoken.
Voeg peper, zout en azijn toe naar smaak.
Let op de chutney is eerst flink pittig (afhankelijk van de Madam Jeanette) maar vlakt af na een dag. Komt daarna op smaak. Lang in koelkast houdbaar.
Variatie:
Tomaten vervangen door uien of aardappels
Masala curry vervangen door djinten of ketoembar
KPK
3 februari 2018
bottom of page