top of page

Surinaamse chutney

Over het recept

Lekker in een maatijd om wat "pit" toe te voegen, op een boterham met pindakaas of gewoon met kaar of worst.

Porties:

grote pot

Regio:

Zuid-Amerika

Keuken:

Surinaams

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 2 uien
  • 4 of 5 Madam Jeannette
  • 2 blikken gepelde tomaten of 1 kilo verse tomaten
  • 3 el masala curry
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
  • scheutje azijn
  • scheutje zonnebloemolie

Mis en Place

Geen

Bereiding

 

Bak de uien glazig in de zonnebloemolie, voeg de knoflook toe, laat even pruttelen.

Voeg de rest toe, laat lang pruttelen / inkoken.

Voeg peper, zout en azijn toe naar smaak.

Let op de chutney is eerst flink pittig (afhankelijk van de Madam Jeanette) maar vlakt af na een dag. Komt daarna op smaak. Lang in koelkast houdbaar.

Variatie:

Tomaten vervangen door uien of aardappels

Masala curry vervangen door djinten of ketoembar

KPK

3 februari 2018

bottom of page