top of page

Stoemp

Over het recept

Deze winterse stoemp is op zichzelf al heerlijk, maar wordt echt fantastisch in combinatie met ossenstaartstoof of boeuf bourguignon!

Porties:

2 personen

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

20 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 4 kruimige aardappelen

  • 4 wortelen

  • 200 gr geraspte Goudse kaas

  • 25 gr boter

  • 50 ml warme melk

Mis en Place

  • Schil de aardappelen en snij in stukken. 

  • Schrap/schil de wortelen en snij ze klein.

Bereiding

Doe de aardappelen en wortelen in een kookpan met wat zout.

Kook ze gaar, prik met een vork in de aardappelen, zodra ze van de vork vallen zijn ze gaar (rond de 18 minuten).


Stamp de aardappelen en wortelen met de warme melk.

Zodra de stamppot/stoemp een goede consistentie heeft, roer met een houten lepel de boter en kaas erdoor.

Lekker met ossenstaartstoof en boeuf bourguignon.

KPK

dd

21 maart 2018

bottom of page