Stoemp
Over het recept
Deze winterse stoemp is op zichzelf al heerlijk, maar wordt echt fantastisch in combinatie met ossenstaartstoof of boeuf bourguignon!
![](https://static.wixstatic.com/media/056a66_9ac5810d0831485faf7695a6bb5363b9~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_551,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/056a66_9ac5810d0831485faf7695a6bb5363b9~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/056a66_1e301c22eba4493f9d205aeb492ac0d5~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_551,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/056a66_1e301c22eba4493f9d205aeb492ac0d5~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/056a66_9ac5810d0831485faf7695a6bb5363b9~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_551,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/056a66_9ac5810d0831485faf7695a6bb5363b9~mv2.jpg)
Porties:
2 personen
Regio:
Europa
Keuken:
-
Werktijd:
20 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
4 kruimige aardappelen
4 wortelen
200 gr geraspte Goudse kaas
25 gr boter
50 ml warme melk
Mis en Place
Schil de aardappelen en snij in stukken.
Schrap/schil de wortelen en snij ze klein.
Bereiding
Doe de aardappelen en wortelen in een kookpan met wat zout.
Kook ze gaar, prik met een vork in de aardappelen, zodra ze van de vork vallen zijn ze gaar (rond de 18 minuten).
Stamp de aardappelen en wortelen met de warme melk.
Zodra de stamppot/stoemp een goede consistentie heeft, roer met een houten lepel de boter en kaas erdoor.
Lekker met ossenstaartstoof en boeuf bourguignon.
KPK
dd
21 maart 2018