Spinaziesoep met munt en koriander
Over het recept
Verrassend lekkere (maaltijd) soep, lekker met knapperig brood of een tosti.
Porties:
4 personen
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
15 min
Gang/gerecht:
Soep
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 pak diepvries spinazie of 1 kg verse spinazie
- 2 grote uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, grof gehakt
- 1 groene chilipeper
- 1 bosje munt, grof gehakt
- 1 bosje koriander, grof gehakt
- 1 ltr groentebouillon (1 liter water met 2 blokjes)
- 1 citroen, uitgeperst
- Snuf gemalen nootmuskaat
- Naar smaak peper en zout
- beetje plantaardige olie
eventueel Turkse yoghert
Mis en Place
Snipper de uien en chili peper.
Hak de knoflook, munt en koriander grof.
Pers de citroen
Bereiding
Verhit de olie in een grote pan
fruit de uien, knoflook en de chilipeper 10 minuten tot ze zacht zijn.
Doe de bouillon en de spinazie erbij, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Voeg munt, koriander, nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe en kook dit 2 minuten mee.
Gebruik een staafmixer en pureer de soep tot een grove puree.
Schep de soep in kommen en voeg wat yoghurt toe.
KPK
11 september 2018