top of page

Spinaziesoep met munt en koriander

Over het recept

Verrassend lekkere (maaltijd) soep, lekker met knapperig brood of een tosti.

print.png

Porties:

4 personen

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

15 min

Gang/gerecht:

Soep

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 pak diepvries spinazie of 1 kg verse spinazie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 1 groene chilipeper
  • 1 bosje munt, grof gehakt
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 1 ltr groentebouillon (1 liter water met 2 blokjes)
  • 1 citroen, uitgeperst
  • Snuf gemalen nootmuskaat
  • Naar smaak peper en zout
  • beetje plantaardige olie

​eventueel Turkse yoghert

Mis en Place

Snipper de uien en chili peper.

Hak de knoflook, munt en koriander grof.

Pers de citroen

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan

fruit de uien, knoflook en de chilipeper 10 minuten tot ze zacht zijn.

Doe de bouillon en de spinazie erbij, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

Voeg munt, koriander, nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe en kook dit 2 minuten mee.

Gebruik een staafmixer en pureer de soep tot een grove puree.

Schep de soep in kommen en voeg wat yoghurt toe.

KPK

11 september 2018

bottom of page