Spaanse tortilla snack
Over het recept
Lekker bij de botter.
Porties:
8 personen
Regio:
Europa
Keuken:
Spaans
Werktijd:
20 min
Totale bereiding:
1 uur
Gang/gerecht:
Snack & borrel
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 4 grote aardappelen
- 2 uien
- 5 eieren
- naar smaak zout en peper
- wat olijfolie
optioneel
- 1 paprika
- pakje kleingesneden spekjes
- 100 gr chorizo worst
Mis en Place
Aardappels schillen en in plakjes snijden.
Uien pellen en in dunnen ringen snijden.
Bereiding
In koekenpan olie verhitten en aardappel en uit op zacht vuur circa 20 minuten bakken.
Mengsel regelmatig omscheppen en erop lette dat de aardappels en uiten niet bruin kleuren.
Als aardappels zacht zijn, mengsel met schuimspaan uit pan scheppen.
Eieren loskloppen en door aardappel-uimengsel scheppen.
Zout en peper toevoegen.
Opnieuw de (schoongemaakte) koekenpan verhitten en een scheutje olijfolie verwarmen.
Eimengsel in pan scheppen en op middelhoog vuur onder flink heen en weer schudden bakken.
Met houden spatel zijkanten van tortilla iets naar binnen duwen, zodat mooie afgeronde zijkanten ontstaan. Zodra de onderkant goudbruin en stevig is, bord op tortilla leggen, samen keren en tortilla met onderkant boven voorzichtig terug laten glijden in pan.
Andere kant in circa 3 minuten gaar en goudbruin bakken.
Snijd de tortilla in stukjes en serveer op een bord.
Tortilla kan zowel warm als koud worden gegeten.
Variatie:
- voeg een fijngesneden paprika toe en bak mee met de aardappelen
- voeg spekblokjes toe en bak mee
- voeg stukjes chorizoworst toe en bak mee.
KPK
20 oktober 2018