top of page

Shahi Paneer Masala

Over het recept

Shahi Paneer Masala is een luxe en romig gerecht, geliefd bij mijn Indiase collega en een echte aanrader voor elke liefhebber van de Indiase keuken!

print.png

Porties:

4 personen

Regio:

Azië

Keuken:

Indiaans

Werktijd:

40 min

Totale bereiding:

50 min

Gang/gerecht:

Bijgerecht

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 2 tot 4 el ghee (of geklaarde boter) wij hebben zonnebloemolie gebruikt.
  • 200 gr paneer (Als je het niet kan kopen is het ook mogelijk een jonge smeltbare zachte kaas te nemen).
  • 2 ui
  • 5 el curd/kwark/tirkse yoghert
  • 100 gr cashewnoten
  • 3 tomaten
  • 2 rode chili pepers
  • 2 cm gember
  • 10 teentjes knoflook​
  • 10 korrels zwarte peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3 kruidnagel
  • 3 kleine cardamon
  • 1 zwarte cardamon
  • ​1 laurierblad​
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el garam masala
  • 0,5tl red chilipoeder
  • 0,5tl kurkuma-poeder
  • 0,5tl korianderpoeder
  • 0,5tl fenegriek

​Andere benodigdheden: hapjespan, steelpannetje, staafmixer of blender

Mis en Place

Uien pasta

  • hak de uien grof
  • mik in een mengkom
  • zet de staafmixer erop en maak to gladde massa
  • doe in bakje​

Tomaat/chilie pasta

  • hak de tomaten en chili grof
  • doe in mengkom
  • zet de staafmixer erop en maak to gladde massa​

Gember/knof pasta

  • schaaf de gember en daarna de kloflook
  • doe in bakje​

Cashewnoten

  • doe die 5 tot 7 minuten in kokend water
  • giet af
  • pureer tot een pasta
  • doe in bakje​

Paneer

  • Snij de paneer in blokjes

Snij de rode chile pepers klein

Bereiding

  • Pak de koekenpan en doe daar de ghee/boter in, zet op midden hoog vuur/warmte.
  • Voeg de ui pasta toe.
  • Bak de massa tot het licht bruim wordt.
  • Voeg dan de gember/knof pasta toe, bak ook even aan.
  • Doe erbij de;
    1 el komijnpoeder,​
    10 gekneusde de zwarte peperkorrels,
    3 kruidnagels,
    1 laurierblad,
    3 gekneusde kleine cardamon,
    2 gekneusde zwarte cardamon,
    1 kaneelstokje
    de chilipoeder.
  • Bak aan en roer regelmatig voor minuut of 10.
  • Voeg de tomaat/chilipeper pasta toe.
  • Voeg de chilipoeder en kurkemapoeder toe roer flink door.
  • Voeg de cashewnoten toe en laat even (5 min) pruttlelen (wel roeren).
  • Roer! blijven roeren!
  • Voeg korianderpoeder en de curd/kwark toe.
  • Voeg de fenegriek en 2 el garam masala toe.
  • Roer! blijven roeren! Om de 2 min 10 min lang (dus 5 keer).​
  • Als de massa te dik is kan je er wat room, melk of ... water aan toevoegen.
  • Voeg de kleine blokjes paneer toe en ....

.... klaar is Kees.

KPK

3 februari 2024

bottom of page