top of page

Sangria

Over het recept

Heerlijk op een zwoele zomeravond eeb Spaanse verfrissing. Wel op tijd maken!

print.png

Porties:

4 personen

Regio:

Europa

Keuken:

Spaans

Werktijd:

20 min

Totale bereiding:

12 uur

Gang/gerecht:

Drankje

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 fles rode wijn
  • 50 ml cola
  • 50 ml jus d´orange
  • 25 ml rum
  • 25 ml licor 43 of sinaasappellikeur
  • 25 ml limoncello
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • 75 gr kristalsuiker
  • 1 groene appel (granny smith)
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen

Mis en Place

Nopes

Bereiding

  • Neem een bak met deksel waar alles in kan.
  • Was de appel en boen de sinaasappel en citroen goed schoon.
  • Snijd appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  • Snijd de sinaasappel en citroen door de helft en snijd deze ook in dunne schijfjes.
  • Gooi het gesneden fruit in de bak.
  • Doe er vervolgens de wijn en de andere ingrediënten bij en roer goed door.
  • Sluit de bak met de deksel en zet hem voor minstens 12 uur in de koelkast, zodat alle smaken lekker kunnen intrekken.

​Schenk bij serveren de sangria in een mooie kan en doe er wat ijsklontjes bij.

Heerlijk op een zwoele zomeravond....

KPJ

7 maart 2018

bottom of page