top of page
Sangria
Over het recept
Heerlijk op een zwoele zomeravond eeb Spaanse verfrissing. Wel op tijd maken!
1/1
Porties:
4 personen
Regio:
Europa
Keuken:
Spaans
Werktijd:
20 min
Totale bereiding:
12 uur
Gang/gerecht:
Drankje
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 fles rode wijn
- 50 ml cola
- 50 ml jus d´orange
- 25 ml rum
- 25 ml licor 43 of sinaasappellikeur
- 25 ml limoncello
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 1 kruidnagel
- 75 gr kristalsuiker
- 1 groene appel (granny smith)
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
Mis en Place
Nopes
Bereiding
- Neem een bak met deksel waar alles in kan.
- Was de appel en boen de sinaasappel en citroen goed schoon.
- Snijd appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
- Snijd de sinaasappel en citroen door de helft en snijd deze ook in dunne schijfjes.
- Gooi het gesneden fruit in de bak.
- Doe er vervolgens de wijn en de andere ingrediënten bij en roer goed door.
- Sluit de bak met de deksel en zet hem voor minstens 12 uur in de koelkast, zodat alle smaken lekker kunnen intrekken.
Schenk bij serveren de sangria in een mooie kan en doe er wat ijsklontjes bij.
Heerlijk op een zwoele zomeravond....
KPJ
7 maart 2018
bottom of page