Pork Belly burnt ends
Over het recept
Krokant gebakken Pork Belly met een perfecte kruiding, bereid op de Green Egg voor die onweerstaanbare rooksmaak. Een simpel maar smaakvol gerecht dat altijd in de smaak valt!


Porties:
6
Regio:
Noord-Amerika
Keuken:
Amerikaans
Werktijd:
20 minuten
Totale bereiding:
5,5 uur
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
Green Egg
Seizoen:
-
Complexiteit:
Gemiddeld
Ingrediënten en benodigdheden
Ingrediënten:
Stuk buikspek zonder zwoerd van 1,5/2 kg
Specerijenrub (home made) Gyros rub aanrader
Mosterd
Roomboter 50 gr
Agavesiroop of honing
BBQ saus
Verdere benodigdheden:
Kamado
2 Aluminiumbakken
Aluminiumfolie
Appel rookhout chunks
Mis en Place
Kamado op een temperatuur van ± 120/130 ℃ INDIRECT brengen (dus met platesetter/warmteschild)
Buikspek in blokken van ± 4 x 4 cm snijden.
Spekblokken rondom insmeren met mosterd.
Flink wat rub op een vleesplank strooien en daar de spekblokken rondom in dopen, zodat ze helemaal voorzien zijn van rub.
Leg wat appel rookhout chunks op de kolen.
Bereiding
Spekblokken op rooster leggen met wat tussen ruimte en in de kamado zetten.
Laat dit 2,5 uur staan.
Hierna alle spekblokken overdoen in een aluminiumbak.
Hier mogen ze tegen elkaar aanliggen.
Laat de roomboter even smelten en verdeel over de spekblokjes.
Druppel wat agavesriroop of honing over de spekblokken.
Goed luchtdicht afsluiten met aluminiumfolie en het geheel 1,5 - 2 uur terug op de kamado.
Hierna het spek in een andere, schone aluminiumbak doen en dan met bbq-saus insmeren.
Dit onafgedekt nog een half uurtje terug op de kamado.
EN KLAAR IS KEES……uhhh……JAN ...........en smulluh maar!
Heerlijk als borrelhap of bij opa /JAN’S home made frietjes met een frisse salade.
KPJ
19 januari 2025